Davet ve Kardeşlik Vakfı Adana Temsilciliği (Kalem Vakfı) tarafından aylık konferanslar serisinde “Şehitler Ayı” Şubat ayına binaen ‘Şehadet Diriliştir’ konulu konferans Adanalıların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, Davet ve kardeşlik Vakfı Adana Temsilciliği Başkanı Hasan Gümüştaş’ın açılış ve selamlama konuşmasında, “Yaşadığımız zaman diliminde şehitsiz günün geçmediğini, artık Şehadet Ayı’nın Şubat ayı değil, yılın her günü şehitler günü” olduğuna değindi. Gümüştaş, konuşmasına vakfın çalışmalarına değinerek, çalışma alanlarının; eğitim, sosyal faaliyetler, gençlik ve öğrenci çalışmaları ve bayan çalışmaları alanında yoğunlaştığını belirtti. Konuşmalarına son olarak şunları ekledi, “Şehitlik, Allah yolundaki çalışma, gayret ve fedakârlıkların bir mükâfatıdır” dedi.

Şehadet ile ilgili ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle salondakiler duygulu anlar yaşadı. Müslüman coğrafyasında yaşananın olayların ve zulümleri konu alan sinevizyon gösteriminden sonra Gaziantep İmam Hatibi Mustafa Karataş hocamızın konferansı ile devam etti.

Mustafa Karataş Ahzab süresinin 23. Ayeti olan “Müminler içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir.” ayeti ile konuşmasına giriş yaptı. Günümüzün Müslümanlarının Şehitlik ile ilgili koca koca laflar ettiğini, ancak bu lafların altında kaldığına dikkat çekerek, bizlerin şehadet ile sarfettiğimiz lafların hakkını vermemiz gerektiğine” değindi. Karataş konuşmasında, “Allah yolunda şehadet ile ilgili söz verenler, sözünü yerine getirenler ve sözünü yerine getirmeyi bekleyenler var. Bizlerde mutlaka bu sınıfın içinde olmalıyız” dedi.

Allah katında makbul olan şehadete ulaşmanın yoluna değinen Karataş hocamız, “Şehadet, şehidin inancının bir taahhüdüdür. Şehitlik yeniden dirilişe atılmış bir adımdır. İslam düşmanları Müslümanlara acıyarak haklarını vermez. Bizler İslam’a sarılarak ve bu yolda mücadele ederek hakkımızı söke söke almalıyız. Allah yolundaki mücadele ve cihadı ilim irfan ile eğitilmiş kadroların gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu ilim ile donanmış kadrolara liderlik edecek bir önderin çatısında altında hep birlikte İslam adına mücadele edilmesinin mükâfatı olarak Şehadet bizlere nasip olacaktır” dedi.

Karataş hocamız konuşmasının sonunda şunları söyledi, “İlim ve İslami terbiye ile eğitilmemiş olan topluluğun eline silah alarak cihat etmeleri ancak Müslümanlara namlunun dönmesine ve kardeşlerin birbirini öldürmesine sebep olacaktır. Ayrıca siyasi oyunlara alet olacaklardır. Bugün Ortadoğu’da cereyan eden olaylarda da bunların benzerlerini görmekteyiz” şeklindeki sözleriyle konferans son buldu.

Davet ve Kardeşlik Vakfı – Adana