Davet ve Kardeşlik Vakfı 2017 Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Sultangazi Hacıbayram Camii’nde “Allah Rasülünü Anmaktan Anlamaya” konulu 1 günlük Kamp program düzenlendi.

Program sabahın erken saatlerinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program akışı ve açılış konuşmasını, Vakfımızın İstanbul Sosyal Birim sorumlusu Hasan Çelik hocamız yaptı. Program akışından sonra kısa bir açıklama yapan Hasan Çelik hocamız, “Kamptan amaçlananın bir nebzede olsa Rasulullah’ın (sav) örnek hayatını anlamaya ve anladığımızı hayatımızda tatbik etmeye vesile olmaktadır” dedi.

Kamp kapsamında yapılan seminerde Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe el-HATİB konuşmasında, “Peygamberimiz (sav) tabi olmak kurtuluş reçetesidir. Bazı sözler, hal ve hareketler vardır ki sünnetle İslam’la alakası yoktur. Bazıları da vardır ki sünnette olduğu halde biz onlardan kaçınıyoruz. Bu yüzden duyduğumuz veya okuduğumuz bir şeyin kaynağını iyice araştırdıktan sonra hayatımıza tatbik etmeliyiz. Kur’an-ı Kerim bizim Rasulullah (sav) nasıl tabi olmamız gerektiğiniz Enbiya 107. Ayette şu şekilde açıklıyor. “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” diyor. Bu ayet bizlere, Rasulullah’ın (sav) bütün âlemlere birer rahmet olarak gönderildiğini işaret ediyor. Bizler Rasulullah’a (sav) tabi olmuşsak ve O’nun ümmeti isek, onu örnek ve önder kabul ediyorsak bizlerde alemlere rahmet olabiliriz. O’na tabi olmakla, O’nun getirdiği daveti üstlenip ve o daveti tebliğ ederek bizlerde bu vasfı taşıyabiliriz.” dedi.

“Peygamberimizin (sav) sevdikleri sevmedikleri” isimli kitap programda okutuldu. Ayrıca öğrencilere hadis ezberi yapıldı. Program sonunda değerlendirmeyle beraber okunan kitabın analizi yapıldı. İkindi namazı cemaatle kılındıktan sonra program son erdi.