Vakfımızın Birecik Temsilciliği’nin de içinde bulunduğu Birecik Sivil Toplum Kuruluşları “Şehitler Gecesi” Konferansı düzenledi.

Araştırmacı – Yazar Ramazan Kayan’ın konuşmacı olduğu konferans Birecik halkı yoğun ilgi gösterdi. Konferans İmam-Hatip Abdullah Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Esra Yalçınkaya ilk önce Mavi Marmara şehitlerinin isimleri ile beraber şehide Esma Biltaci ve Yasin Börü’nün de aralarında bulunduğu şehitlerin isimlerini sayarak katılımcılara yoklama aldırdı. Her şehidin isminden sonra katılımcılar “burada” diye seslendiler ve tekbirler getirdiler. Yalçınkaya “Çocuk Dedim Ya”, ve Ayşe İmrak ise “Ben Filistinli Çocuk” adlı şiirleri seslendirdiler.

Ramazan Kayan hocamız; “Şehitlerin Allah katındaki değerlerini ve onların bakara suresinde Yüce Allah’ın buyurduğu gibi “Onlar ölüler değil Allah katında diridirler” ayetinden yola çıkarak onların ölüler olmadığını dirileri diriltmek için manevi ruhlu şehitler olduğunu dile getirdi. Şehit Furkan Doğan’ın şehadetini onunla tanışmasını ve yaşadığı bazı anılarını aktardı. Rol model bir şehitlik çok eskiye gitmeye gerek yok diyen Kayan; Furkan bu asrın Mus’ab’ıdır. Yaşantısıyla şehadetiyle bu asra Mus’ab olmuştur dedi. Gençlere de önemli mesajlar veren Kayan, gençler: “Sizler kendinize Mus’ab olmayı model alırsanız Yüce Allah sizleri de Furkan gibi bu asrın Mus’ab’ları yapar. Yeter ki sizler Yüce Allah’tan samimi bir niyetle bunu isteyin, o zaman Yüce Allah isteğinizi verecektir. Furkan’ın yaşadığı asır sizin yaşadığınız asır, onun yaşadığı hayat sizin hayatınız, onun okuduğu okullar sizin okuduğunuz gibi okullardır. Siz de çok geriye gitmeden eğer bu asrın Mus’ab’ı olmak isterseniz, buyurun! Furkan Doğan’ın hayatına bakın! diyen Ramazan Kayan; ben Furkan’ı tanıdıktan sonra onun hayatını, onun yaşantısını, tüm gençlere anlatmak için okullar ve özellikle gençler öncelikli olmak üzere her yerde onun yaşantısını ve şehadetini anlatma görevini kendim üzerine borç bildim dedi.”

Konferans şehitler üzerine yazılmış ilahilerin okunması, Ramazan Kayan hocaya plaket takdimi ve kapanış duasıyla son buldu.