İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri

Birecik’te Davet ve Kardeşlik Vakfı Bayan Birimi Eğitim Komisyonunun hazırlamış olduğu “Toplumda Kadının Statüsü” konulu seminer gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Faime Adıgüzel hocamızın açılış konuşması ile devam etti. Ardından Birecik Derneğimizin Başkanının konuşmasından sonra DKV Kadın Kolları Başkanımız Saliha Yün hocamızın semineri ile devam etti. Seminerde toplumdaki kadın algısına değinen hocamız, özellikle Müslüman davetçi kadınların toplumda nasıl hareket etmelerine ve Müslüman kadının hayatındaki ölçünün Kuran ve Sünnet olması gerektiğine değindi.

İkinci oturumda Şerif Doğan hocamız “Davetçi Çevre ve Halk” konulu seminerini verdi. Hocamız seminerinde davetçinin çevresine ve halka karşı sorumluluklarına, toplumun düzelmesinde davetçi kadının önemine, ilk önce kendimizi düzeltip sonra çocuklarımızı ıslah etmemizden ve sonra akrabalarımızı ve çevremizi davet etmemiz gerektiğinden bahsetti.

Son olarak Siverek’ten Nesrin hocamızın güzel duasıyla program sona erdi. Programa emeği geçen hocalarımızdan ve kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri (2) Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri (5) Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri (4) Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri (3) Birecik’te “Toplumda Kadının Statüsü” Semineri (1)

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik