Mavi Marmara Gemisine İşgalci Terör örgütü İsrail tarafından yapılan saldırının 6. yıldönümünde saldırının yapıldığı saatte Diyarbakır Şehidi, Şehid Ali Haydar Bengi mezarı başında anıldı.

31 Mayıs 2010 tarihinde Seher Vaktinde Mavi Marmara’da Terör örgütü İsrail tarafından Şehid edilen Üstadımız Şehid Ali Haydar BENGİ Hocamız kalabalık bir topluluk tarafından mezarı ziyaret edilerek mezarı başında anıldı.

Şehid’in mezarı başında Kur’an, Me’surat ve dualar edildikten sonra İsrail’in yaptığı saldırı, Şehidin adına kurulan Şehid Ali Haydar Bengi Derneği (HAYDER ) Başkanı Aziz Adıgüzel’in yaptığı basın açıklaması ile lanetlendi. HAYDER Başkanı Aziz Adıgüzel Mavi Marmara Şehidlerini ve Gazze’yi Unutmayacaklarını belirterek şunlara değindi;

Mavi Marmara Gemisi bombalar altındaki, Mescid’i Aksa’yı, abluka altındaki Gazze’yi korumak üzere savaşan Filistinli kardeşlerinin yanında olabilmek için kardeşlik, özgürlük, kurtuluş, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla yoluna çıkmıştı. Ve dünyada Nuh’un Gemisinden sonra yeniden kurtuluşun sembolü bir gemi olmuştu. Mavi Marmara’da Amerika’dan, Avrupa’dan, Afrika ve Asya’dan birçok farklı dinden, ırktan ve düşünceden bir araya gelmiş aktivistler bulunuyordu.

Mavi Marmara Uluslararası sularda seyrine devam ederken dünyanın gözlerini kapattığı Filistin katliamlarının bir benzerini yaşadı ve bu anlamda dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Her gün televizyonlarda izlediğimiz kardeşlerimizin katledilişi, haykırışı bizim başımıza gelince gemi içinde ve dışında olan dünyanın her bölgesinden bir araya gelmiş insanlar, Filistinlilerle aynı duyguları yaşamıştı. On insani yardım gönüllüsünün şehit edildiği, onlarcasının yaralandığı, alıkonulduğu, işkence gördüğü, gasp edildiği Mavi Marmara saldırısının altıncı yıl dönümündeki mücadelemiz ve adalet arayışımız devam etmektedir.

Mavi Marmara da on yiğit şehit düşmüştü. Şehitler Filistinli kardeşlerimizin direnişine direniş, gücüne güç, zaferine zafer katmaya vesile oldular. Onlardan biri de Şehit Üstadımız Ali Haydar BENGİ idi. Şehid Üstad Ali Haydar Bengi’nin, Kudüs-Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu altıncı yılında bir kez daha dünyaya haykıracağız ve onurlu Filistin mücadelesinin sesi olacağız. Gazze’den Mavi Marmara’ya süregelen direniş ruhumuzu yükselteceğiz.

Mavi Marmara filosunun 800 gönüllüsünün ve tonlarca yükünün Gazze’ye ulaşımı engellenmişti ama Mavi Marmara’nın ruhu, direnişi, izzetli duruşu, gösterdiği üstün gayreti, kahramanlığı ve verdiği şehitlerinin bereketli kanı kardeşlerimize ulaşmıştı.

Bu diriliş ve direniş ruhunun en güçlü mücadele örneği bugün Şam’da, Bağdat’ta ve Kahire’de kendini göstermeye devam etmektedir. Dolayısıyla bugün bir Mavi Marmara filosuna Suriye’deki, Irak’taki ve Mısır’daki kardeşlerimizin ihtiyacı vardır. Çünkü Mescid’i Aksa’nın özgürlüğü Şam’ın, Bağdat’ın, Kahire’nin özgürlüğünden geçer. Ancak bu özgürlük yolunda ABD uçaklarıyla Felluce’yi, Rus uçaklarıyla Halep’i vuran, çocuklarımızı öldüren, kadınlarımıza tecavüz eden İran’ın ve takipçilerinin hiçbir rolü ve desteği olmayacaktır.

Mavi Marmara davası artık sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir dava olmaktan çıktı. Bu saldırı, bütün dünyanın davası oldu. Mavi Marmara davasının amacı ümmetin senelerden beridir sahiplenmeye çalıştığı Mescid’i Aksa ‘ya sahip çıkmadır. Mavi Marmara, bütün Müslümanların yapmak istediğinin bir nevi pratiğidir. Mavi Marmara büyük bir davadır. Bu davanın hak arayışı uluslararası mahkemelerde ve Türkiye mahkemelerinde de devam etmektedir. İşgalci İsrail’in Türkiye ile ilişkilerini yeniden düzenlemek namına “davaların mahkemelerden çekilmesi” teklifine Türkiye halkı ve STK’lar olarak asla razı olmayacağız.

Hakkında İnterpol tarafından yakalanma kararı çıkarılan işgalci, katil askerlerin bir an önce hukuk karşısına çıkarılması talebinden vazgeçmeyeceğiz. İşgalci İsrail’in, Uluslararası sularda yaptığı korsanlığın hesabını soracağız. Gazze’deki insanlık dışı abluka kalkmadan Mescid’i Aksa’da ki işgal bitmeden bu davanın peşini bırakmayacağız.

Hukuk mücadelesinin yanında, Mescid’i-i Aksa, Gazze ve o bölgede zulüm gören kardeşlerimizin acıları son bulana kadar biz Mavi Marmara’yı nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz. Mavi Marmara’yı Akdeniz de engellemeyi düşünenler karadan yürüteceğimiz Mavi Marmaralara hazır olsunlar. İlk kıblemiz Aksa’yı sahipsiz bıraktığımızı sananlar bir şafak vaktinde Mavi Marmara’nın gölgesinde Aksaya gireceğimizi göreceklerdir. Bu büyük davada atılacak her bir adımı, başta Filistin işgali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkması için vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

ŞEHİT ALİ HAYDAR BENGİ DERNEĞİ

Yönetim Kurulu Adına Başkan

Aziz Adıgüzel