Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciliği AYDER de “Toplumsal Görev ve Sorumluluklarımız” konulu konferans düzenledi. Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Sayın Recep Songül hocamızın konuşmacı olarak katıldığı konferans Diyarbakır Davet ve Kardeşlik Gençlik Merkezi Seminer salonunda gerçekleştirildi.

Seminer Yusuf Yoldaş hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Recep Songül Hocamız kürsüye çağrılarak şu konulara değindi;

– “Konumuz gerçekten çok önemli bir konudur; ancak daha büyük bir konu, kalbimizin açılmasıdır. Kalbimizin arındırılmasıdır. Zira bizim sorunlarımızın kaynağı kalbimizdir.

– Şu kalbe dokunmayışımızdan dolayıdır ki, kalplerimiz sıkıdır, yumruklarımız sıkıdır, söylemlerimiz sıkıdır.

– Sadece Allah’a yönelmek, sadece Allah’a güvenmek, sadece O’nun için yaşamak özgürlüklerin en büyüğü değil midir?

– Evet, dünya globalleşti bir köy haline geldi; ama Allah unutuldu. Her şeyden haberimiz var ama kalbimize bakalım Allah’ı tanıyor muyuz?

– Herkes büyük meseleleri tartışıyor, siyaset tartışıyor, tarih boyunca karara varılmamış konuları tartışıyor; peki biz Allah’a kulluk etmek için yaratıldığımızı ne kadar hatırlıyoruz?

– Ey üniversite öğrencileri, Ey makam mevki sahipleri; Ey biz ölüme yaklaşanlar bir birimize hatırlatalım bir Kalbimiz vardır.

– İşte biz Sorumluluklarımızı konuşurken; Allah’ı düşünerek, davamızı düşünerek; hem bu dünyayı hem de ahireti düşünerek konuşmalıyız.

– Kimi davetçiler var Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında her türlü zorluklara direnip, Allah için çabalıyorlar; bu da sahabe mesleği değil miydi? Sahabeyi Afrika’ya Çin’e Kafkasya’ya götüren bu değil miydi?

– Allah rızası için büyük sorunlarla uğraşalım, herkes kendi için mücadele etmesin tek mücadelemiz, Müslümanlar için olsun.

– Sorumluluklarımızı yapma, Allah’ı bilme Nefsimizi terbiye etmemiz için bir yöntemdir.

– Her ne olursa olsun O şey Mü’min kardeşinin derdinden daha çok olamaz.

– Allah azze ve celle bir işin içinden çıkarsa o mesele hiç bir zaman hal olmaz.” gibi konulara değindi. Program dua ve ikramla son buldu.