İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Dürümlü Katliamı Katillerini Lanetliyoruz!

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Baqews (Dürümlü) köyünde tonlarca bombanın patlatılması sonucu 16 masum köylünün, yüzlerce parçaya ayrılan bedenleri, günler süren çalışma sonunda ancak birkaç poşete sığdırılabildi.
Hangi görüş ve düşünce, hangi mücadele için olursa olsun, sivillerin yaşam alanlarında yapılan tüm saldırıları ve ölüme sebebiyet veren tüm eylemleri kınıyor ve lanetliyoruz.
Roboski’de işlenen menfur saldırıdan dolayı yanan yüreklerimiz, bu saldırıdan dolayı da yanmaktadır. Hak-hukuk ve özgürlük için atılan adımların siyasal mücadelelerle sonuçlanacağına inanıyor; ölümlerle bir yere varılamayacağını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Kürt halkının Roboski ve Dürümlü gibi vahşi katliamlara değil; barış ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Tüm halkların kardeşliğini, küresel güçlerin oyunlarına kurban etmeden, halkın arzuladığı çözüm yollarıyla tesis etmeye çalışmak, herkesin ve her kesimin en önemli görevidir. Halka rağmen, halkın desteklemediği yol ve yöntemlerle verilen her mücadele ve refleksin; sadece halkın ızdırap ve gözyaşını arttıracağı inancındayız.
Sivil halkın canına kasteden bu korkunç katliamın faillerini şiddetle lanetliyor, patlama sonucu vefat edenlere Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
Bütün vicdan sahiplerini, her kimden gelirse gelsin, yaşanan bu tür katliamlara karşı sessiz kalmamaya ve bu katliamı yapanları lanetlemeye davet ediyoruz.
Dürümlüde Katliam-son

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik