Davet ve Kardeşlik Vakfı, İl Müftülüğü, KAGEM ve Şahinbey Belediyesinin birlikte hazırladığı “Gelin Birlik Olalım” temalı Peygamberimizi (sav) anma/anlama etkinlikleri kapsamında konferans gerçekleştirildi.

Program Ali Ortaç hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Devamında Davet ve Kardeşlik Vakfı Medrese Müdiremiz Emine Abuska hocamız selamlama konuşmasından sonra İl Müftümüz Ahmet Çelik hocamız; günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından Doç. Dr. Huriye Martı, bu yılın Kutlu Doğum teması olan ‘Tevhid ve Vahdet’i nasıl yaşayabileceğimiz konusunda sunum yaptı. Hocamız konuşmasında Rabbimizin, Kitabımızın ve Peygamberimizin bir olduğunu ve bizim de Tevhid ehli olmamız gerektiğine değindi. Tevhid ehli olmamız hasebiyle kendimize çeki düzen verip, geriye kalan ömrümüzü Mü’mine yakışır şekilde yaşamamız gerektiğini anlattı. İman sahibi bir kişilik diğer Mü’minlerin elinden ve dilinden emin olduğunu hatırlatan hocamız, Son olarak da Allah ile aramızı düzeltmenin yolu önce insanlarla aramızı düzeltmek olduğuna değindi.

Program; İl Müftülüğü Kadın Tasavvuf Korosu’nun konser dinletisi ve Doç. Dr. Huriye Martı hanıma çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.