Davet ve Kardeşlik Vakfı Bayan Birimi Öğrenci Komisyonu’nun hazırladığı üniversite kız öğrencilerine yönelik “KARDEŞİM SEN ÖZGÜRSÜN” temalı program Batman’da düzenlendi. Farklı illerden gelip Batman’da buluşan gençlerimiz yoğun bir programdan geçtiler. Coşkulu anların yaşandığı program; sunumlar, geziler ve son olarak Özgürlük aşığı Şehit Ali Haydar Bengi’yi anma ve Diyarbakır Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilciliğinin açılış programına katılım ile sona erdi.

Batman Öğretmenevi salonunda sabah saatlerinde başlayan program, Kuran-ı Kerim ile yapılan açılışın ardından vakfımızın Batman Temsilciliği olan BEYDER’in bayan yönetim kurulu üyelerinden Hatice hanımın selamlama konuşmasıyla devam etti, ardından öğrenci komisyonu sorumlusu Faime Adıgüzel’ in günün anlamını ve önemini anlatan konuşmasına geçildi. Ardından eğitimci ve edebiyat öğretmeni olan Felat Yaşa hocanın konuşmasında “Kardeşim Sen Özgürsün” şiiri değerlendirildi. Şu anda bahsedilen özgürlüğün genç kızları sıkıntıya soktuğunu, onları tuzağa düşürdüğünü ve genç kız fıtratının ayaklar altına alındığını dile getirdi. Genç kızlara şu tavsiyede bulundu: Siz altın gibisiniz, yere düşmemelisiniz, düştüğünüzde de değerinizi kaybetmemelisiniz.

Bayan Birimi sorumlusu Saliha Yün Hanım da “Tesettür Tercih mi? Özgürlük mü?” başlıklı konuşmasında “Tesettür tercih değildir, Allah’ın emridir. Ölçüsü ve sınırlarını Allah belirlemiştir. Bizlerin yapacağı tercih sadece tesettürümüzün rengi, hangi kumaştan olduğu gibi şeylerdir. Modacıların dayatmalarına karşı farkındalık sergilemeliyiz. Gerçek özgürlük Allaha kul olmaktır.” Diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Filistinli Fatma Hanımın “ Filistin Özgürlük Mücadelesinde Kadınlar ve Kızlar” başlıklı konuşmasında Filistinli kadınlar ve onların özgürlük mücadelesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Filistinli kadınların özgürlük aşığı olduklarını ve bunun için eğitime önem verdiklerini, evlerinde mescitlerde, okullarda eğim için hedefler belirlediklerini ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Ayrıca şu noktaya değindi: Türkiye’de bayanlar İslami çalışmada bulunuyorlar ama hedef ve takip yeteri derecede yapılmıyor diyerek gözlemlerini aktardı.

“Gençler Özgürlüğü Konuşuyor” bölümünde de 8 genç üniversiteli kızımız, özgürlüğü ve gençlerin özgürlüğe bakışını dile getirdiler. Son olarak marş ve ilahilerin söylenmesi ve toplu dua ile program bitirildi.

Ertesi gün Diyarbakır’a gidilerek oradaki tarihi ve doğal güzellikler gezdirildi. Sonrasında Şehit Ali Haydar Bengi’yi anma ve Diyarbakır Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilcilik açılışı programına gidildi.