Vakfımızın Müdürü (Araştırmacı-Yazar) Muharrem Güneş Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Gençlik Şuuru ve Uyanış” Konferansını gerçekleştirdi.

Vakıf Müdürümüz, Harran Üniversitesi Aydın Genç Kulübü daveti üzerine “Gençlik Şuuru ve Uyanış” konferansını gerçekleştirdi. Vakıf Müdürümüz Muharrem Güneş konuşmasında şunlara değindi:

“Gençlik şuurumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Sürekli diri tutmalıyız. Aslında mü’minin şuurunun yaşı yoktur. Genç Fatih’e şuuru veren 80 yaşlarındaki Eba Eyyüb El-Ensari (r.a)’dir. Tarihte Hz. İbrahim (a.s) bahsedilirken İbrahim diye bir genç vardır, deniliyordu. Hz. İbrahim (a.s) kötü gidişata dur diyebilen bir genç olmuştur. Bütün insanlar bir tarafa şuurlu Müslüman bir tarafa gidebilir. Ashab-ı Kehf’te böyleydi. Şuurlu mü’min çığır açandır, yol açandır, canını-nefsini davası uğrana satandır. Kimisi kalem ile kimisi kanı ile cihad etmiştir.

Dinamik insanlara, fedakâr insanlara dönüşmeliyiz. Şuurlu mü’min; şuurlu genç davasını diplomaya, mala-mülke, makama-mevkiye değişmez. Davetçi kişi girdiği ve bulunduğu ortamı değiştirebilen kişidir. Sahabi’nin bıraktığı iz gibi bir iz bırakmamız gerekiyor. Çığır açmamız lazım. İnandığımız davada öncü olmalıyız.

Fedakârlığımız ölçüşünde Allah hayıtımızı bereketlendirecek ve bizlere zaferi nasib edecektir. Hiçbir dava yoktur ki içinde fedakârlık bulunmasın. Bir davanın başarılı olması için o davaya inanmak ihlas ve hamasetle sarılmak ve bu yolda gayret etmek gerekiyor.

Bizler zaferden mesul değiliz. Bize düşen gayret sarf etmektir. Çalışmaktır! Zafer yalnızca ve yalnızca Allah’tandır. İşi Allah’a havale etmek, geride durmak, öne çıkmamak bir davayı üstlenen gencin şuuruna yakışmaz!

Öğrencilik yılları yaşamın en çok dolu dolu geçirileceği yıllardır. Geleceğinizin şekillenmesi bu yıllardaki yaptığınız çalışma ve birikime bağlıdır. Öğrencilik yıllarında mutlaka davet ettiğiniz, kendisiyle ilgilendiğiniz bir insan olmalıdır.”