Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın organize ettiği, Filistin Dışındaki Âlimler Heyeti Derneği, Nida Yayıncılık, Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği,  Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Uluslararası İrade Gençlik Derneği, Hikmet Bilim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, eş-Şerif Akademi (Alsahreef Acedemy) ve Kudüs Gençlik Platformu Türkiye’nin de desteklediği farklı şehirlerden gelen aralarında Üniversite ve Medrese öğrencilerinin bulunduğu kız-erkek 120 kişilik öğrenci grubuna yönelik Bursa’da 15 günlük “İSLAMİ İLİMLER VE DAVETÇİ EĞİTİMİ KAMPI” düzenlendi.

Kamp Bütün Yönleriyle Dolu Dolu Geçti

Mısır, Suriye, Filistin, Irak, Ürdün, Cezayir, Yemen ve Türkiye’deki birçok âlimin de ders yaptığı kampta Kur’an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kişisel Gelişim, Güncel Meseleler, Yarışmalar, Davet Fıkhı vb. dersler yapıldı. Derslerin yanı sıra sosyal etkinlik olarak öğrenciler arasında masa tenisi, futbol ve voleybol gibi spor müsabakaları düzenlendi. Aralarında Ulu Camii, Şelale ve benzerlerinin de bulunduğu Bursa’nın birçok tarihi ve turistik mekanlarının gezilmesinin yan sıra Marmara Denizi turu da düzenlendi.

Program süresince sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazından sonra öğrencilerin sunduğu kısa dersler gerçekleştirildi. Program süresince Kehf Suresi ve İmam Nevevi’nin Kırk Hadis adlı kitabının ezberleri gerçekleştirildi. Ayrıca Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi’nin kaleme aldığı “Her Müslümanın Ortak Davası Kudüs” kitabı okunup analizi yapıldı, öğrenciler tarafından özeti çıkarıldı.

Dünyanın Birçok Ülkesinden Âlimler ve Kendi Alanında Uzman Konuklar Seminerler Verdi

Programda Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Recep SONGÜL “Zamanın Kıymeti ve Programlanması” ve “Güncel Olaylara Bakışımız”, Yurt Dışındaki Filistin Alimler Birliği Heyeti Başkanı Newwaf et-TEKRURİ “Mercezuhur Sürgünü”, Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Müdürü Muharrem Güneş “15 Temmuz ve Gençlerin Rolü”, Prof. Dr. Abdulhalık ŞERİF “Fıkıh Usulü”, Dr. Muhlis BERZEK “Kur’an ve Sünnet’te Filistin Davası” ve “Hadid Suresindeki İlmi Mucizeler”, Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe el-HATİB “Siyer ve Davet Metodları”, Hatip Mustafa Karataş “Hitabet Metodları ve Hitabet Uygulamaları”, Dr. Cemal ABDULSETTAR “İslam’a Davet Fıkhı”, Dr. Mahmud LEMLUM “Liderlik Becerileri”, Dr. Habibe Şuhra “Filistin Davasında Gençlerin Rolü”, Dr. Emel Halife “Filistin İntifadası ve Müslüman Gençlerin Sorumlulukları”, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan “4C Formülü (Ciddiyet, Ceht, Cesaret, Coşku)”, Ramazan Sönmez “Tefsir ve Kur’an’dan Dersler”, Prof. Dr. Mehmet Salih Kumaş “İslam İktisadı”, On iki farklı ülkeden katılan katılımcılarla “Müslüman Ülkeleri Tanıyalım Paneli”, Halil Buzkan ve İsa Buzkan “Gençlerle Hasbihal” ve farklı şehirlerden katılan öğrencilerle “Şehirler ve Davet Çalışmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi.

İkinci İlim Kampı’nda (Bursa) dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği kapanış programıyla son buldu. Kapanış programında 5 dalda (Kehf Suresinin Ezberi, 40 Hadis Ezberi, Kitap Özeti, Genel Derslerden Yazılı Sınav, Programlarda Aktif Öğrenciler) dereceye giren öğrencilereden 10 kişiye umre, 5 kişiye kitap seti, 5 kişiye tablet bilgisayar, 5 kişiye saat, 10 kişiye Hasan El-Benna’nın Risaleler Kitabı ve 20 kişiye Kehf Suresinin Tefsiri kitabının hediye edilmesiyle kamp programı sona erdi. Ayrıca programa katılan bütün ilim talebelerine sertifika verildi.