Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, (TGTV) 26 Haziran tarihinde üyeleriyle beraber Diyarbakır’da bir dizi program icra etti. Diyarbakır’da faaliyet gösteren STK’larla bir araya gelinen program, Ulu Camii’de öğle namazı ve Sur esnafını ziyaret etmekle başladı.

Diyarbakır Ticaret Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyen TGTV’nin Başkanı Hamza Akbulut bey birlik, kardeşlik ve sorunların üzerine cesaretle gitme mesajları verdi. Toplantıya Vakfımız adına; Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül hocamız, Diyarbakır Temsilciliğimizden, Ahmet Yoldaş, Davut Öz, Ferzende Lale katıldılar. Ticaret odasındaki müzakerelerde söz alan Vakıf Başkanımız Recep Songül, STK’lar arası işbirliği ve tecrübe aktarımı konusunda bu tür toplantıların önemine vurgu yaptı. Somut bazı teklif ve önerilerle STK elinin güçlenmesi için bölge sorunlarına değindi.

Diyarbakır dört minareli cami ve son olaylarda zarar gören yerlerin gezildiği program, MÜSİAD ve HUDER’in ev sahipliğinde verilen bir iftar programı ve karşılıklı fikir alışverişlerin olduğu anlamlı bir istişare programıyla devam etti. Programda Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek bey; anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi gibi önemli konularda bilgi ve değerlendirmelerde bulundu. İftar programının ardındaki konuşmalarda da bir konuşma yapan Vakıf Başkanımız Recep Songül, kardeşlik sürecinin kesinlikle devam ettirilmesi, bu sürecin önemi ve yaşanan bu sorun ve sıkıntılardan çıkışın, adil ve hakkaniyete dayalı bir kardeşlik yaklaşımıyla çözüleceğini belirtti. İfade edilen kardeşliğin hukuki alt yapısının kesinlikle çizilmesi ve STK’ların çalışmalarını güçlendirerek gençlere ulaşılması gerektiğini ifade etti. Kürt ve Türk halkının kardeşliği, tarihi birliktelikleri ve emperyalist dünyanın bu kardeşliği bozmak ve yıkmak için devrede olduğunu ifade eden Recep Songül hocamız, Vakfımız çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Diyarbakırlı birçok STK ve kanaat önderinin de katıldığı programda birçok teklif, öneri ve değerlendirmeler yapıldı. Çok samimi ve duygulu bir ortamda geçen program gece geç saatlere kadar devam etti.