Mart 2016 tarihinde yapmış olduğumuz ‘’Kur’an’da Adı Geçen Peygamberlerin Hayatı’’ yarışmasının ödül gecesi Viranşehir Gençlik Merkezi’nde büyük bir coşku ile yapıldı. Viranşehir genelinde her yıl geleneksel olarak yaptığımız sınavın bu yılki teması ‘’Hz. Adem’den (as) Hz. Muhammed’e (sav) Peygamberlerle Dirilişe’’ idi.

Program Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı. Ardından Viranşehir Öğrenci Derneği Başkanımız Sn. Çetin Gören açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında nesilleri eğitmenin önemine değinen Çetin Gören; “Nesillerimizle ilgilenmeliyiz, onların elinden tutmalıyız. Eğer biz nesillerimizi hayır ile eğitmezsek, başkaları gelir ve onları şer üzere eğitir. İşte bu hayır üzere eğitimin bir parçası olmak için bizler Viranşehir Öğrenci Derneği olarak pek çok alanda çalışmalar yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.”

Açılış konuşmasının ardından derneğimizin tanıtım sinevizyonu sunuldu. Sinevizyondan sonra minik kızlarımızın ‘’Birsin Allah’ım’’ gösterisi misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Ardından Edebiyat Öğretmeni Lütfi Şingiz, Büyük âlim ve şair Faqiyê Têyran’ın Yar Tû yî şiirini okudu. Programımız ortaokul öğrencilerimizin Kürtçe, Türkçe ve Arapça okudukları hadis ve ayetlerle devam etti. Bahçelievler ortaokulu öğrencimizin okuduğu “40 yaşındasın” şiiriyle salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Son olarak öğrencilerin ve ailelerinin merakla beklediği ödül törenine geçildi. Ortaokul ve lise kategorilerinin kendi arasında değerlendirildiği törende Lise ve ortaokul kategorilerinde ilk 20’ye girenlere ödülleri verildi. Bazı öğrencilerin aynı netleri yaptığı, daha önce sınav kurallarında belirtildiği üzere bu eşitliğin de yaşı küçük olan lehinde değiştiği görüldü.