Davet ve Kardeşlik Vakfı Konya Temsilciliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Siracül Aksa Derneği’nin birlikte düzenlediği “Gönül Coğrafyamız Kudüs ve Mescid’i Aksa” konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mescid-i Aksa Vaizi Eşşeyh Muhammed Arif ve Araştırmacı Musa Biçkioğlu konferansa konuşmacı olarak katıldılar.

Mescid-i Aksa Vaizi Eşşeyh Muhammed Arif; ”Mescid-i Aksa büyük bir tehlikenin eşiğinde. Kanuni Sultan Süleyman, sizin ecdadınız. O, sur ördü. Aynı zamanda Filistin halkına su kıtlığı zamanında su getirdi. Sultan Abdülhamit Han’a gelip, bize Filistin’den toprak ver sana saltanat ve hazine verelim denildiği zaman o; tüm dünyaya meydan okuyarak, ‘Boynumu koparsanız size Filistin’den tek karış toprak vermeyeceğim’ dedi. Ümmetin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var” diye konuştu.

Araştırmacı Musa Biçkioğlu; “İsrail’e düşman demek bile bize yakışmaz. Utanmamız gerekiyor. Fikirsel ve zihinsel işgalden kurtulmalıyız. Allah, bize Kudüs’ü fethetmeyi nasip edecek. O, her şeye kefildir” dedi.

Konferansımızda kura ile Mescid-i Aksa’ya gitme şansı yakalayan kardeşlerimizi de kutlarız.
Hocalarımızdan ve katılan kardeşlerimizden Allah razı olsun.