Davet ve Kardeşlik Vakfı Konya Temsilciliği ile Siracu’l Aksa Derneğinin birlikte hazırlamış oldukları “Kudüs ve Mescid-i Aksa Bilinçlendirme Seminerleri’nin ikincisi tamamlandı.

  1. gün Davet ve Kardeşlik Vakfı Konya temsilciliğimizin başkanı Abdullah Aydın Tevlioğlu Ayet ve hadislerle Kudüs’ü anlattı. Tevlioğlu Kur’an’da altı yerde bereket kelimesi geçiyor ve bunların tamamının Kudüs’ü işaret ettiğine değindi.
  2. gün Araştırmacı-yazar Sayın Ramazan Kayan “Günümüzde Mescid-i Aksa” konusun anlattı. Kayan konuşmasında Kudüs’ü belli gecelerde hatırlıyorsak bizde sorun var demektir. Kudüs’ün şu an ki hali rüyalarımıza girmelidir. ‘Ey Rabbim! Eğer Kudüs’ü unutursam kalbim kurusun’ diyebilmek gerekir.
  3. gün seminerlerin son günü olması hasebiyle Kudüs’ü ziyaret eden Kardeşlerimizin izlenimlerine yer verildi. Genel itibarıyla mukaddes beldeyi ziyaret eden herkes, ziyaretin önemine değindi. Filistin’deki kardeşlerimiz bizleri görünce unutulmadıklarını belirtip yarınlar için ümitli olduklarını aktardılar.