Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programımız, Ruha-Der Dernek Yönetimi Üyesi Hamza Uytun’un yapılan çalışmalar hakkındaki sunumu, Davet ve Kardeşlik Vakfı Tanıtım Videosu sinevizyonu, Ortaokul öğrencilerimizden Said Hatipoğlu’nun şiir okuması, Seyda Salih Turgut hocamızın “Müslümanın Ahlakı Nasıl Olmalı” adlı sunumunu icra etmesiyle devam etti. Programımız Ömer Özaydın hocamızın dua etmesiyle son buldu.

Konuşmasında Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Sünneti’nden ahlâk ilkelerinden: Selam, Emri Bil Maruf Nehy Anil Munker, İhlas, Harama Bakmamak, Güleryüzlü Olmak, Yapılan Hayırları Gizli Tutmak, Güzel Söz, Tebessüm, Dua, Ümit… gibi ilkeleri dile getiren Seyda Salih Turgut hocamız şu sözleriyle konuşmasını bitirdi: “Ahlak önemini tatbikten alır. Uygulanmayan her bir ahlak, kültür ve kuru bilgiden öteye geçmez.”

Ayrıca Ahmed b. Hanbel’in Müsnedi’nde bahsi geçen “Halifeliğin tekrar geleceği” Hadisi hakkında da şunları dile getirdi: Peygamberimiz beş merhaleden bahsediyor. Bunların dördü gerçekleşti. Bu aynı zamanda bir mucizedir. İlk dördünün gerçekleşmesi bize beşincinin de gerçekleşeceğini gösteriyor. Nübuvvet devri, halifelik devri ve saltanat devri yaşanmış, şimdi içinde bulunduğumuz devir ise zorbalık devri, inşaallah bu da son bulacak ve ilk halifelik devri gibi bir devir yaşanacak. Bu Peygamberimizin (a.s) bir müjdesi ve bir mucizesidir.