Vakfımızın Fatih merkez binasında verilen iftar yemeğinde; Vakıf Başkanımız Dr. Maruf Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Tahir Deniz, Recep Songül, Sıddık Doğan Dal ve bazı üyelerimiz hazır bulundu.

Farklı mesleklere sahip misafirlerimizin davet edildiği iftar programımızın amacı kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra vakfımızı ve faaliyetlerini tanıtmaktır.

İftar öncesinde Kur’an-ı Kerim ve meali okundu. İftardan sonra tanışma faslı gerçekleştirildi. Ardından Vakıf başkanımız Dr. Maruf Çelik kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında STK’lar arasında eski bağnazlığın olmadığı günümüzde birbirleriyle daha çok kaynaştıklarını ifade etti.

Hasan el-Benna’nın “Ramazanı Nasıl Karşılayalım” kitabından kısa bir hatırlatmada bulundu. “Ramazan özgürlük ayıdır. Böylece kişi özgürlüğü elde ettiği zaman üzerindeki maddenin gölgesi azalmış olur ve ruhumuzun nuru parlamış, ortaya çıkmış olur. Ramazan insanlık ayıdır. O zaman diyebiliriz ki şeytanın bizim üzerimizdeki etkisi ciddi bir şekilde azalmış olur.  Özgürlüğün temeli de kişinin kendini başka bir şeye muhtaç hissetmemesidir. Bu özgürlükte beraberinde bir zorluk getirir. Ramazan ayı bizim için gerçek bir ibadet, hayatımızı yenileme ve Kur’an ayıdır.” Konuşmasının sonunda Dr. Maruf Çelik hocamız davetimize icabet eden tüm davetlilere teşekkür etti.