İslam’a hizmet yolunda çalışma yürütürken şehit düşen Metin Yüksel (23 Şubat 1979), Hasan El Benna (12 Şubat 1949 ), İskilipli Atıf hoca (4 Şubat 1926 ), Ali Haydar Bengi, Şeyh Saîd Kurdî, Seyit Kutup ve Şeyh Ahmet Yasin için ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan aynı zamanda Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın Temsilciliği Viranşehir Derneği tarafından “Şahadet ve Şehitleri Anma” adlı Konferansı düzenlendi.

Temsilciliğimizin yeni hizmet binasında düzenlenen Konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam saat 19:00’da başlayan konferans Ahmet Pasçı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Grup Ayyüzlü’nün şehitler üzerine seslendirdiği ilahilerle devam eden programda, Dernek tarafından şehitler adına hazırlanan sinevizyon gösterimi, şiir ve İslami şarkılar ile devam etti.

Duygu dolu anların yaşandığı programda İslam Şehitleri özlem ve minnetle yâd edilirken, program sonrasında konuşan Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, Manevi atmosferin yüksek olduğu bir gecede bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Şubat ayı şehitlerini anmak amacıyla böylesi anlamlı bir konferans düzenlediklerini belirten Başkan Karadaş, İslam Şehitlerinin kutsal dava yolunda İslam’a hizmet ederken birçok zorluklarla karşılaştığına vurgu yaptı. Şubat Ayı’nın önemine binaen konuşmasına devam eden Karadaş, birçok İslam âliminin şahadet şerbetini içtiğini ifade ederek, Şubat ayının bu vesileyle şehitler ayı olarak kabul edildiğini söyledi.

İslam Şehitlerinin önemine de değinen Karadaş, “ Şehitler İslam ümmetine rehber olan kişilerdir. Bu vesile ile bugün onların adına bir konferans düzenledik. Rabbim bu hayırlı geceyi ve dualarımızı kabul etsin. Onların yolunda yürümeyi nasip etsin ” diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren konferans şehitlerin manevi huzurunda okunan duaların ardından sona erdi.