Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilciliği Viranşehir Derneği ahde vefa göstererek Viranşehir’de gayretli çalışmalarıyla İslami faaliyetlerin temellerini atan, zulmün ve baskının hüküm sürdüğü 90’lı yıllarda meçhul kişilerce kaçırılan akıbeti hala bilinmeyen dava adamı Seyda Molla Halil için anma ve Şehadet Programı düzenledi.

Viranşehir Med Kültür ve Sanat Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, daha sonra açılış konuşması için sahneye çıkan dernek başkanı Murat Karataş Molla Halîl’in davetçi bir kimliğe sahip olduğunu ve kutlu İslam davasını insanlara anlatmak için yaptığı fedakarlıklara değindi.

Özellikle duygusal anların yaşandığı Dava arkadaşlarının Molla Halil ile yaşadığı hatıraları anlatmasıyla devam eden programda arkadaşları kendisinin gerek ilmiyle gerek hayasıyla gerek yaşantısıyla insanlara örnek bir şahsiyet olduğunu, onun Viranşehir’de ektiği İslam fidanının bugün büyüyüp meyve verdiğine vurgu yaptılar.

Program Davet ve Kardeşlik Vakfı mütevelli üyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş’ın Şehadet konulu konferansıyla devam etti. Konuşmasında şehitlerin hayatından kesitler anlatan Doç. Dr. Mehmet Akbaş Müslümanların her dönem şehit verdiğini ve şehitlerin İslam davasına bereket kattığını dile getirdi.

Molla Halil için bestelenen ilahilerin okunması ve ardından yapılan duayla program sona erdi.