İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

25 Ocak 2011 Mısır Devriminin 4. Yıl Dönümü Münasebetiyle Basın Açıklaması Yapıldı

25 OCAK 2011 MISIR DEVRİMİNİN 4. YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.

Bugün saat 11:00’da Eminönü Halk Eğitim Merkezin’de 25 Ocak 2011 Mısır Devriminin 4. Yıldönümü Basın Açıklaması yapıldı.

Basın Açıklamasına; Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Mısır Özgürlük ve Adalet Partisi Milletvekili Adil Raşit, Darbe Karşıtı Kadınlar Platformu üyesi Nada-el Hatibi, Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir ve Davet ve Kardeşlik Vakfı genel müdürü Muharrem Güneş de konuşmacı olarak katıldılar.

Abdurrahman Dilipak, Uluslararası Rabia Platformu’nun, Eminönü Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği “Mısır devriminin 4.yıl dönümü” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, batılı ülkelerin darbeye “darbe”, darbeciye de “darbeci” diyememelerinin arkasında farklı sebepler olduğuna dikkati çekti. Dilipak, bu ülkelerin “çifte standartlardan” vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Dilipak, “Sisi cuntasını tüm cuntalar gibi reddediyoruz. Türkiye’deki erdem ve insan onuruna sahip çıkan insanlar olarak iyi ve kötü günde kardeş Mısır halkının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mısır Özgürlük ve Adalet Partisi Milletvekili Adil Raşit de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Türkiye’nin uluslararası bir kuşatma altında olduğunu biliyoruz. Eğer size yük oluyorsak bugün emretseniz hemen bugün bu ülkeyi terk ederiz” dedi. Raşit, “Allah’tan sonra, size güvenen mazlumları ve size bağlı olan kalpleri dikkate alın. Mazlumlara sahip çıkma misyonunuzu devam ettirirseniz hiçbir güç size dokunamayacaktır. Şu an İslam âleminin ve bütün dünya mazlumlarının gözleri sizin üzerinizde.” diyerek duygusal bir konuşma yaptı. Ayrıca hatalarımızdan ders alarak, geçmiş tecrübeler ve özellikle Türkiye tecrübesini inceleyerek, strateji belirlemeye çalışıyoruz. Allah’ın yardımının bizimle olduğuna inanıyoruz. En nihayetinde darbenin ve arkasındaki derin işbirliği ile mücadeleye son nefesimize kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”dedi

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik