Davet ve Kardeşlik Vakfı temsilciliği Siverek-Der ve Siverek öğrenci Derneği tarafından “Aile ve Çocuk Eğitimi” konulu konferans Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Davet ve Kardeşlik Vakfı mütevelli heyetinden eğitimci-yazar Ahmet Milli Hocamız katıldı. Programımız Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Siverek-Der Başkanı Sezai Çetin’in selamlama konuşması ile devam etti. Siverek Öğrenci Derneği tarafından açılan yaz etkinlik kursları ile ilgili Sinevizyon gösterimi yapıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan Ahmet Milli Hocamız: Ailede çocuk eğitiminde anne ve babanın etkisini örneklerle vurgulayarak, çocukların 1 ile 6 yaş arasında karakterlerinin şekillendiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda özellikle batılı eğitim sisteminin çocuklarımız üzerindeki olumsuz yanlarına değindi.

Ahmet Milli Hocamızın konuşmasından sonra öğrencilerimiz tarafından hazırlanan “Acele Kral Aranıyor” ve “Hasta Ziyareti” konulu skeçler gösterimi ve Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi dinletisi yapıldı.

Siverek Öğrenci Derneği tarafından yaz programı kapsamında düzenlenen “Dinimi Öğreniyorum” sınavında ilk ve ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.