İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Başarının Yol Haritası Semineri Yapıldı

Başarının Yol Haritası Semineri Yapıldı

Davet ve Kardeşlik Vakfının Fatih Merkez binasında, İstanbul’da okuyan liseli öğrencilerimize, okul ve günlük hayatlarında başarıyı yakalamak adına “Başarının Yol Haritası”  seminerimizin ilkini gerçekleştirdik. Sabahın erken saatinde başladığımız kahvaltı hazırlıklarının sonrasında peyderpey gelen öğrenci kardeşlerimiz ile yaptığımız güzel bir kahvaltıyla başladı programımız.

Beraber kurup, beraber topladığımız kahvaltı sofrasının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah Teyibov hocamız, öğrencilere yönelttiği “Sizce başarı nedir?” sorusuyla seminere başlamış oldu. ”Başarılı olmak istiyor musun?” sorusuyla devam eden Teyibov, başarılı olmak için geçilmesi gereken altı duraktan bahsetti:

1. Güzel hayaller kur! Hayal, ateşi yakmak için olması gereken ilk kıvılcımdır. “Allah’ım senin için yapıyorum.” dediğin hayaller güzel hayallerdir.

2. Hayallerini isteğe çevir! Hayal insanın zihninde ulaşılamaz kabul edilir. “İstiyorum!” dediğinizde o hayalin artık yapılabileceği zihne öğretilmiş olur.

3 Kendine hedef belirle! Bu karar almak demektir.

4. Harekete geç! İlk adımı atmak yüksekten suya atlamak gibidir. Birçok insanın hayali harekete geçmeden biter.

5. 7/24 onu düşün! İsteğimizi 7/24 düşünüyorsak o hayalin gerçekleşme ihtimali yüksektir. İnsan ihtiyacı olan şeyi ne yapar eder elde eder. Bir şeyi istiyorsak onu ihtiyaca çevireceğiz.

6. Asla pes etme!

Klasik kişisel gelişim kitaplarından ve uzmanlarından farklı bir profil çizen Hocamız Abdullah Teyibov, altının önemle çizilmesi gerektiğini belirttiği bazı nüans farklılıklarından bahsederek seminerine son verdi.

“Bunların hepsini yapsan bile başarı oranı %100 değildir. Bunların yanında bazı şeyleri de göz ardı etmemelisin:

  • Hayaller kur                   <=> Niyet et
  • Hayallerini isteğe çevir <=> İstihare namazı kıl
  • Kendine hedef belirle <=> Dua et
  • Harekete geç                <=> Araçları doğru kullan
  • 7/24 düşün!                 <=> İhlasla çalış
  • Asla pes etme             <=> Allah’a tevekkül et”

Seminer sırasında hocamızın sorduğu sorulara cevap veren ve seminer sonrasında soru soran öğrencilerimiz çikolata ile ödüllendirildi. Verdiği bilgilerle öğrencilerimize farkındalık katan Kişisel Gelişim Uzmanı Hocamız Abdullah Teyibov, seminerlerinin devamının geleceği müjdesini öğrencilere vermesinin ardından programı sonlandırıldı.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik