İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Basın Açıklaması

Bismillahirrahmanirrahim

Ülkemizin son zamanlarda içine sokulmak istendiği ekonomik sıkıntılar, başta Amerika olmak üzere Batılı devletlere güvenilmemesi ve onlarla dost olmaya çalışılmaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ayrıca, dış müdahalelere bu derece açık ekonomik sistemin de yanlış olduğunun farkına varılmasını sağlamıştır.

Siyasi bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla birlikte mümkün olduğu gerçeği unutulmadan son zamanlarda yaşananlardan gerekli dersler çıkarılmalıdır. Bu doğrultuda, her türlü dış müdahalelere karşı dayanıklı, kendi kendine yetebilen yerli bir ekonomik yapının oluşturulması, ihtiyaç duyulan alanlarda Batılı veya diğer ülkeler yerine mümkün olduğunca Müslüman ülkelerle ekonomik iş birliğine gidilmesi, ekonomik saldırılarda başı çeken Amerika ve İsrail başta olmak üzere Batılı ülkelere ait malların kamu ve halk tarafından boykot edilmesi ve zorunlu olmadıkça yabancı paraların tercih edilmemesi gerekmektedir.

Davet ve Kardeşlik Vakfı olarak, küresel şer güçlere karşı yapılacak her türlü hak mücadelede, ülkemiz adına üzerimize düşeni yapmaktan ve daha iyiye ulaşmak adına gördüğümüz eksiklikleri dile getirmekten geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz.

“Kim Allah’tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu yaratır ve onu ummadığı yerden rızıklandırır” (Talak, 3).

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik