İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Basın Açıklaması

Mısır’da darbeci Sisi’ye bağlı düzmece mahkemeler, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın üyeleri hakkında idam kararları vermeye devam ediyor. Sisi darbesinin olduğu 3 Temmuz 2013 tarihinden beri Mısır’da bu tür hukuksuzlukların ve insan hakkı ihlallerinin ardı arkası kesilmiyor. Bütün bu hukuksuzluklar yaşanırken de maalesef başta Müslümanlar olmak üzere bütün dünya seyirci kalıyor.
Mısır Mahkemeleri verdiği kararları adil bir şekilde vermemekte tamamen Sisi’nin kontrolündeki savcı ve hakimlerin, uydurma suç ve delillerle mahkûm ettikleri masum insanlara yıllarca işkence yapılmakta ve bunlardan bazıları idam edilmektedir. Bu uygulamalarıyla adeta Mısır’ı açık bir cezaevi haline getiren Sisi ve avenesi, bunların hesabını hem bu dünyada hem de ilahi mahkemenin huzurunda verecektir.
Mısırlı masum kardeşlerimize yapılan bu zulümler karşısında sessiz kalamayız. Bu yapılanlar azmimizi daha da bilemekte, bizleri İslam’ın hâkim olduğu bir dünyanın tesisi için daha çok çalışmak için kamçılamaktadır. Türkiye Müslümanları olarak dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun zalime karşı sesimizi daha gür ve yüksek çıkarmayı bir borç biliriz. Dünya üzerindeki bütün Müslümanları, zalimlerin zulmü karşısında haykırmaya ve tek vücut olmaya çağırıyoruz.
Sisi ve etrafındaki zalimlere bu masum insanları niçin katlettiklerinin hesabı elbet bir gün sorulacaktır.
Davet ve Kardeşlik Vakfı

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik