İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciliği Açılışı Gerçekleştirildi

ŞEHİD ALİ HAYDAR BENGİ ve MAVİ MARMARA ŞEHİDLERİ ANILDI

Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciliği Açılışı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciliğinin Açılışı ve Mavi Marmara Şehidlerini Anma programı gerçekleştirildi.

İşgalci ve siyonist Katil İsrail Terör Örgütü’nün, 5 yıl önce 31 Mayıs gecesi Gazze’ye insanı yardım götürürken Mavi Marmara Gemisi’ne yaptığı baskında şehid düşen 10 şehid ve Şehid Ali Haydar BENGİ programda anıldı. Amed Halkı Programa yoğun ilgi gösterdi. Programa; Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Sayın Recep Songül, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Newaf Tekruri ve İslami Birlik Partisi Parlamenteri (Yekgîrtu) Sayın Cemal KOÇER konuşmacı olarak katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilcisi, Diyarbakır’ın tanınmış Seydalarından Mısır’ın Ezher Üniversitesi’nde eğitim görmüş Diyarbakır Sur Vaizi Ömer Aytaş hocamız açılış konuşması yaptı. Konuşmasına özellikle Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın misyonunun ve amacının İslam’ın kendisi olduğunu vurgulayarak başlayan Aytaş, bizim Davet dememizdeki amaç İslam’ın kendisine, kardeşlik derken de Allah’u Teâla’nın Kur’an’da bahsettiği kardeşlik olduğunu bunun için bizim böyle bir çatının içinde olmamız gerektiğini belirtti.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Sayın Recep Songül Konuşmasına, Şehidlerin Rabb’leri katında rızıklandıklarını belirterek başlayan Hocamız, Mavi Marmara’da Şehid olan erlerin; ümmetin suskunluğunu bozduğunu ümmetin Allah’ın izniyle onların kanlarının bereketiyle dirildiğini söyledi. Ayrıca Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın amaç ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Vakfın Kur’an ve Sünnete bağlı olduğunu belirtti.

Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Newaf Tekruri Diyarbakır ve İstanbul’un fethinin İslam tarihinde önemine değinerek konuşmasına başladı. Filistin’in önemine değinerek Filistin sorununun ümmetin sorunu olduğunu, Mavi Marmara’ya katılan o yiğitlerin de bunun farkına vardıklarını belirtti.

İslami Birlik Partisi Parlamenteri (Yekgîrtu) Sayın Cemal KOÇER “Davet ve Kardeşlik, bu iki kelime çok önem arz etmektedir.” dedi. Davet sabır ister, halkın iyiliği ve hidayeti için fedakârlık ister. Hz. Zekeriya (as) davet muhatabı Yahudilerden kaçarken Allah’ın lütfu ile bir ağaç kütüğü açılır ve içine girip saklanır. Bu arada Zekeriya (as) elbisesinin bir ucu dışarıda gözükür. Yahudiler, Zekeriya  (as) testere ve balta ile zarar vermeye başlar, canı yanan ve vücudu kesilen Zekeriya  (as) ay, ay deyip inler! Bu olaya şahit olan melekler Zekeriya’a  (as) dilersen onları helak edelim, der! Zekeriya  (as) onların helak olmasını istemez ve Yahudiler, Zekeriya (as) vücudunu ikiye ayırırken sırf melekler Yahudileri helak etmesin, diye hiç inlemez ses çıkarmaz ve böylelikle can verir! Davet işte bu noktada önemlidir ve davetçi böyle olmalıdır! Kardeşliğe gelince kardeşlik tıpkı tesbih tanelerini bir arada tutan ip gibidir, ip kesilirse tesbih taneleri dağılır ve birlik adına bir şey kalmaz, kardeşlik de aramızdaki birliği sağlayan en önemli etkendir!

İşte tam da bu noktada Davet ve Kardeşlik Vakfı bu insanlığa ve ümmete çare olacaktır!

Konuşmacıların ardında plaket takdim yapıldı. Plaket takdiminden sonra Seyda Abdulbaki Ermiş’in duasından sonra program sona erdi.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik