İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Kurtalan Temsilciliği “Bölgesel Kardeşlik Buluşması”

Davet ve Kardeşlik Vakfı – Kurtalan temsilciliği “Bölgesel Kardeşlik Buluşması” gezisini Tatvan- Reşadiye’de büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Buluşma sabah kahvaltısı ile başladı. Öğle namazı cemaatle kılındı. Namazın ardından Muş’tan teşrif eden Seyda Abdüsselam SOYSAL hocamız kısa bir hatırlatmada bulundu; Asr süresinin kurtuluş reçetemiz ve sahabe arasındaki bir parola olduğunu belirterek, bizim de asr suresinin manasını iyi kavrayıp, bu sureyi kendimize parola edinmemiz gerektiğini belirtti. Akabinde öğle yemeği ve çay faslı vardı. Güzel bir kaynaşma ve birliktelik atmosferinde geçen “KARDEŞLİK BULUŞMASI”na Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı sayın Recep SONGÜL hocamız, Davet ve kardeşlik vakfı Batman temsilciliği başkanı sayın Abdulhakim ERKEMEN hocamız da konuşmacı olarak katıldılar.

Recep SONGÜL hocamız, konuşmalarında; İslam dünyasının içinde bulunduğu vahim durumu ve kurtuluşun yine özümüze dönerek olacağını, Rabbaniliği, Kur’an ve sünnete bağlılığı, Müslümanın görevinin yaşayarak ve anlatarak davette bulunması gerektiğini, davetin sadece belli bir kesime değil, insanlığın tümüne ulaştırılması amacını ve İslam’ın doğru kaynaklardan doğru anlaşılması gerektiğini, İslam adına yapılan yıkımın İslam’a ve Müslümanlara mal edilmemesi gerektiğini ayetler ve hadisler ışığında ifade etti.

Abdulhakim ERKEMEN Hocamız da konuşmalarında; yine ayet ve hadisler üzerinden Müslümanın vazifelerini, kardeşliği ve davetin samimiyet ve imanla gerçekleşebileceğini ifade etti.

Davet ve Kardeşlik Vakfı – Siirt ve Kurtalan temsilciliklerinin düzenlemiş olduğu buluşmaya ilgi hayli yoğundu. Yaklaşık 130 kişinin katıldığı buluşma; çeşitli etkinliklerle renklendi. Kardeşlerimizden bazıları voleybol oynarken, bazıları da tüm cesaretlerini toplayarak Van Gölü’nün serin sularında yüzme yarışı yaptılar. Bazı kardeşlerimiz ilahi okudu. Davet ve Kardeşlik Vakfı – Kurtalan temsilciliği başkanı sayın İrfan BAYRAM’ın buluşmamıza katılan kardeşlerimize yaptığı teşekkür konuşmasında; gelecek yıllarda da daha farklı yerlerde ve daha büyük katılımların olmasını temenni etti. Molla Yakup BOZKURT hocamızın yapmış olduğu dua ve toplu fotoğraf çekimleriyle programımız sona erdi.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik