İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Dünya Rabia Günü . .

Rabiatül Adeviyye katliamının yıl dönümü olan 14 Ağustos, “Dünya Rabia Günü” olarak ilan edilmişti. İşte bu vesileyle 14 Ağustos’ta yapılacak etkinlikler…

Bugün (14 Ağustos) Sisi cuntasının gerçekleştirdiği Adeviyye katliamının birinci yılı… 14 Ağustos günü “Dünya Rabia Günü” olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok şehrinde etkinlikler ve gösteriler düzenlenecek. Bu yıl gösterilerin önemli bir kısmını Rabia Platformu’nun sıra Memur-Sen ve bağlı kuruluşu Eğitim Bir-Sen’in gerçekleştireceği bildirildi. “Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt” sloganıyla yapılan etkinliklere birçok İslami kuruluş destek veriyor. Mısır’ın yanı sıra Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Patani, Irak, Afganistan, Keşmir, Kerkük, Arakan, Orta Afrika için çağrıda bulunuluyor.

14 AĞUSTOS’TA İSTANBUL’DA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Saat 11.00’de Feshane’de basın toplantısı. Ağırlıklı olarak Mısır’dan milletvekilleri, İhvan temsilcileri ve aktivistler katılacak.

Saat 13.00’te YÜRÜYÜŞ… Taksim Tünel’de buluşulacak ve buradan Galatasaray Lisesi’ne kadar yürünecek. Lise önünde basın açıklaması yapılacak.

Saat 15.00’te vapur turu. Rabia giydirilmiş vapur Boğaz’daki meydanları gezip Rabia ile ilgili mesajlar verecek. Vapur 15.00’te Karaköy’den kalkacak. 15.30’da ise Sirkeci’den… Birçok iskeleye uğradıktan sonra en son 19.00’da Üsküdar İskelesine uğrayacak.

Saat 20.30’da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde “R4BIA GECESİ” yapılacak. GecedeAbdurrahman Dilipak, Gülden Sönmez, Cihangir İşbilir ve Mısır milletvekili Muhammed Rıfiky birer konuşma yapacaklar. Gece Grup Yürüyüş’ün mini konseriyle sona erecek.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik