İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

“Emperyalizmin Oyunları” Kitabının 2. Baskısı Çıktı

Deneyimli Araştırmacı-Yazar Ahmet Varol’un “Emperyalizmin Oyunları” adlı kitabı Nida Yayıncılık tarafından okurlarıyla yeniden buluştu.

İlk olarak 1991 yılında yayınlanan ve küresel emperyalizmin güncel bazı politikalarından örnekler vererek özellikle İslâm coğrafyasına ve Müslüman toplumlara yönelik stratejileri hakkında bilgilendirme yapan kitabın en önemli özelliği, emperyalist politikalar hakkında derli toplu bir bilgi vermesi, küresel emperyalizmin İslam coğrafyasına yönelik stratejilerinin bir bütün olarak tanınmasını sağlama yaşanmış hadiselerden küresel güçlerin ve onlarla işbirliği içindeki uzaktan kumandalı yönetimlerin İslam dünyası üzerindeki talanlarını, oyun ve planlarını deşifre etmesidir.

Yazarın çalışmasında yaptığı yorum ve tespitler komplo teorileri değildir. Yaşanmış hadiselerden ve gelişmelerden söz ederek politikaları ve stratejileri izah ederek gerçekleri ortaya koymaktadır.

İslâm dünyasında son dönemde yaşanan gelişmeler küresel emperyalizmin tüm dünyaya sömürgeci anlayışla hükmetme amaçlı politikalarını ve stratejilerini biraz daha yakından tanınması gerektiğini gösteriyor. Bu da kitabın ele aldığı konuları daha anlamlı hale getiriyor.

Yıllar sonra yoğun talep üzerine kitabın yeniden basılması için güncelleştirilmesine, politikaların açıklanmasında örnek verilen olayların sonraki dönemlerdeki gelişme süreçleri ve yeni olaylar hakkında bilgilendirmeler yapılmasına ihtiyaç duyuldu. Nihayet güncel okumalar ve yapılan eklemeler ile kitabımız Nida Yayıncılık tarafından baskısı tekrar yapıldı.

Şimdiye kadar 10’dan fazla eseri yayınlanan ve birçok periyodik yayın organında genelde dış politikayla, özelde İslam dünyası ve Filistin davasıyla ilgili yazıları neşredilen Ahmet Varol’un, Yeni Akit Gazetesi, Davet Mektebi, Ribat ve Vuslat gibi dergilerde, www.vahdet.info.tr adlı web sitesinde İslam dünyasındaki gelişmelerle ilgili makaleleri yayınlanmaya devam ediyor.

Yayınevi Nida Yayıncılık

ISBN 978-605-9102-44-5
Sayfa Sayısı 376
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm

Emperyalizmin Oyunları

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik