Irak Kürdistanı’nın Halepçe ilinden gelen bir heyet Davet ve Kardeşlik Vakfı merkezine ziyarette bulundu.

Heyet adına konuşan Halepçe Üniversitesinde Eğitimci Yasin Abdülkerim, Halepçe katliamı ve izlerini vakıf üyelerine anlatarak, Halepçe’nin İslami ve Kürt kimliğinden dolayı kimyasal saldırıya maruz kaldıklarını dile getirdi.

Saldırıda çocuk, yaşlı, kadın ve gençlerden 5 bin şehit verdiklerini aktaran Abdülkerim, Müslümanların maalesef kendilerine yeterince sahip çıkamadıklarını söyledi.

Abdülkerim, son olarak katliama dair bir hatırasını anlatarak şunları kaydetti:

“Saldırıdan birkaç saat önce yoğun bombardımandan dolayı 200’e yakın kişiyle sığınağa girdik. Elimizde bulunan ‘tek Kuran-ı Kerim’i’ okumaya başladık. Kısa süre sonra 300 kişinin bulunduğu başka bir sığınaktakiler Kuran-ı Kerim’i isteyince bizde de sadece bir tane olduğunu ve kısa süreliğine onlara verebileceğimizi söyledik. Verdikten uzun bir müddet sonra dönmeyince ben ile bir arkadaş almaya gittiğimizde çocukların yaşlanacağı bir manzarayla karşılaştık. Bebeğinin süt ihtiyacı için sığınaktan çıkan bir kadının tekrar sığınağa dönüşünde bütün herkesin öldüğünü şahit olunca ‘attığı o çığlıklar’ halen kulağımda çınlıyor.”

Heyette ayrıca Halepçe Noter Müdürü Faruk Hama Tevfik Arif, Halepçe Genel Yatırımlar Müdürü Bilal Hasan Ali hazır bulundu.