İlim Yayma Cemiyeti ve Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Topluluğu organizasyonunda Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda “Hasan el-Benna ve Müslüman Kardeşler” başlıklı konferans düzenlendi.

Mısır’daki Islah Partisi’nin eski Genel Başkanı Atiyye Adlan konferansta, Mısır’da darbeden önce ve sonra meydana gelen olaylar ile Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ve Hasan el-Benna’nın benzer yanlarını anlattı. Mursi’nin çocukları ile yetiştirdiği insanlarda Hasan el-Benna’yı gördüğünü ifade eden Adlan, “İmam El-Benna’nın yapmış olduğu çalışmalar hiçbir netice vermemiş olsa dahi Mursi gibi bir şahsiyetin yetişmesi yeterlidir. Mursi’nin devrilmesi, onun zayıflığından değildi. Mursi’nin devrilmesi uluslararası bir oyundur” ifadelerini kullandı.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, Rabiatul Adeviye Meydanı’nda İhvanü’l-Müslimin hareketine yönelik saldırıların, hareketi 20 yıl daha büyüttüğünü belirtti. Müslüman Kardeşlerin tarihi boyunca en çok önem verdiği konunun İslami eğitim olduğunu ifade eden Akbaş, “En çok üzerinde durdukları şey eğitimdir, Müslüman yetiştirmektir. 80-90 yıllık tarih boyunca darbelere maruz kalmalarına rağmen hiçbir zaman insan eğitiminden ve davalarından vazgeçmemişlerdir” dedi.

Konferansa AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile çok sayıda davetli katıldı.