İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Hz Peygamber (sav) ve İslami Değerlere Hakareti Kınıyoruz

“Gerçekten Allah’a ve Peygamberine eziyet edenler (var ya); Allah onlara dünyada da ahirette de lanet etmiş ve onlar için aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır.” (Ahzab 57)

Geçmiş yıllarda Danimarka’da, 2015 yılı ocak ayında Fransa’da yayınlanan ve İslam âleminin büyük tepkisine neden olan karikatürler, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından, “Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır” başlığıyla alakasız bir şekilde yeniden kullanıldı.

İslam’a, İslami değerlere bağlılığı ile bilinen Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edip, Müslümanlar nezdinde canlarından daha aziz kabul edilen Peygamberimize (s.a.v) hakaret içerikli bu karikatürün bilboardlara asılması bir özür ile geçiştirilemeyecek derecede bir pervasızlık örneğidir.

Zira aynı zihniyet islami tesettüre karşı da aynı hakareti sergilemiş ve bu tavrı ile de İslam’ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam ettiğini açıkça sergilemiştir.

Eşcinsel evliliklerin şiddetli savunucuları olanlar, İslam’ın evliliğe bakış açısını ahlaki açıdan sorgulayacak en son kişilerdir. Zira İslam’a göre evliliğin değeri ve aile kurumuna atfedilen kutsiyet gayet açık iken afişte kullanılan kişiyle Peygamber efendimiz kastedilmese dahi İslam ile özdeşleştirilmesi açıkça dindar kesimlere yönelik incitici ve aşağılayıcı anlamlar taşımaktadır.

Bu gibi ahlaksız düşünceler ifade özgürlüğü kapsamında da değerlendirilemez. Çünkü hiç kimse düşünce özgürlüğü maskesini, İslam’ın kutsal değerlerine düşmanlık etmek ve ahlaksızlığı yaymak için kullanamaz.

İslami değerlere saldırı üzerinden batıya ve İslam karşıtlarına şirin görünme çabaları Müslüman Kürt halkını başta olmak üzere bütün Müslümanları açıkça incitmiştir.

Halkımız herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olan bu tür olayları görebilecek ve gerekli tavrı sergileyebilecek ferasete sahiptir.

Davet ve Kardeşlik Vakfı

Hz Peygamber (sav) ve İslami Değerlere Hakareti Kınıyoruz

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik