Sebil İnsani Yardım Derneği İstanbul’da “BATI ŞERİA’DA ACILAR VE UMUTLAR” konulu uluslararası İnsani Yardım Çalıştay’ı düzenledi.

08 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilen programa yerli ve yabancı 50’ye yakın kişi ve kurum katıldı. Türkiye’den aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Gazeteci-Yazar Ahmet Varol ile yurtdışından; Katar, Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya, Lübnan, Kuveyt, Filistin, Bahreyn ile birçok Avrupa ülkelerinden hayır kuruluşu katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını İHH Başkanı Av. Bülent Yıldırım yaptı. İHH olarak Filistin’in Batıya Şeria bölgesine yapacakları yardımları Sebil İnsani Yardım Derneği ile koordineli bir şekilde yapacaklarını bildirdi. Eğitim konusuna da değinen Yıldırım, Arap dünyasından gelen Âlimlerin sayesinde camilerimizin dolduğunu ve İslam âlimlerinin Türkiye ve Filistin’de İslami eğitim ile ilgili çalışmalar yapmalarının gerekliliğine de değindi. Ayrıca Mavi Marmara konusunda da sevindirici gelişmelerin yaşandığını, İspanya Mahkemesi, Netenyahu Ehud Barak Avigdor Lieberman Moshe Ya’alon Eliezer Marom Benny Begin Eli Yishai’nin tutuklanmasına karar verdiğini ve sanıkların insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılandığını belirtti.

Batı Şeria’daki sorunlar ve sebepleri ile bu sorunlara çözüm bulma yol ve yöntemlerinin konuşulduğu program, katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.