İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

İslam’ın Önünü Açan Hep Gençler Olmuştur

Haftalık seminerlerin bu haftaki konuğu Davet Mektebi Dergisi yazarlarından Ahmet Milli ‘Müslüman Gencin Sorumlulukları’ konulu seminerde, İslam Dini Batı Medeniyetinin gençliğe bakışından çok farklı bir şekilde bakmaktadır. Batı Medeniyeti, on sekiz yaşına gelen genci canının istediği şeyi yapan bir kişi olarak görürken İslam Medeniyeti ona sorumluluklar yüklüyor, ne yapmaları gerektiğini kendilerine izah ediyor. Batı Medeniyeti genci başıboş olarak görürken İslam Medeniyeti genci o yaşta onu mesul (sorumluluk sahibi) olarak görüyor. Bazı mesuliyetleri ona yüklüyor.

Peygamber (sav) vefat etmeden önce bir ordunun başına görevlendirmiş olduğu kişi genç bir sahabe ve o gün gözde olan birçok sahabeye komutan olarak tayin ediyor: Üsame bin Zeyd
Yine, İslam davasının evinde yayılmış olduğu bir genç: Erkam bin Ebi’l-Erkam

İslam’ın önünü açan hep gençler olmuştur. Musab bin Umeyr Medine’ye görevlendirildiğinde genç yaşta ve çok büyük fedakârlıklarda bulunuyor, çok büyük işler yapıyor. Yani İslam’ın Peygamber (sav) döneminde yük taşıyıcısı tabir yerindeyse hamallığını yapan gençlerdi.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik