İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Kürtlerin Tarihi Yazıldı

Nida Yayıncılıktan dev bir eser yayınlandı. Üniversite hocalarının da içinde bulunduğu birçok akademisyenin öncülük ettiği ve üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan KÜRTLER (Tarih-Toplum-Din) geçen hafta piyasaya çıktı. Oldukça rağbet gören bu eser Kürtleri; Tarih, Toplum ve Din başlıkları altında incelemiş bulunmaktadır.

Proje editörlüğünü Prof. Dr. Adnan DEMİRCAN’ın yaptığı bu eserde Tarih cildini Mardin Artuklu Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Vakfımızın da mütevelli heyeti üyesi Doç. Dr. Mehmet AKBAŞ tarafından yapılmıştır.

İki cilt halinde yayınlanan bu eserde, Üniversite hocalarından Doç. Dr. Zülküf KARA, Yrd. Doç. Dr. Tahir PEKASİL, Yrd. Doç. Dr. Adnan OKTAY, Serdar YILDIRIM ve Abdülbaki BOZKURT ve daha birçok kıymetli yazar kadrosunda yer almış bulunmaktadır.

Çalışma uluslararası bir proje olup Irak Kürdistan’ından altı, Avrupa’dan da üç araştırmacıya yazar kadrosunda yer vermiş bulunmaktadır. 37 kişilik bir akademisyen kadrosunun yoğun çalışmasıyla ortaya çıkan çalışma objektif bir yaklaşımla ele alınmış ve eserin ileride bu sahada yapılacak olan çalışmalara katkı sağlayacağı beklenmektedir. Eser ayrıca üniversitelerin Tarih ve Sosyoloji bölümlerinde Kürt tarihi, kültürü, dini ve ictimai hayatını tanımada bir ders kitabı olma niteliğini de taşımaktadır.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik