İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Liseli Gençlerimizle 10 Günlük Yatılı Kamp Düzenlendi

Ahlaksızlığın diz boyunu geçtiği, sokak ve caddelerde haramın her türlüsünün kol gezdiği, teknolojinin bir afet gibi üzerimize çöktüğü bir ortamda gençlerimizin hareket bilincini ve heyecanını açık tutmak adına liseli gençlerimizle 10 günlük yatılı kamp düzenledik.

Kamp boyunca Kur’an’ı tertil üzere okumak için tecvid ilmini ve Müslüman gencin İslam akidesini ana gövdeye oturtarak çok yönlü etkinliklerle dolu 10 gün geçirdik. “Güçlü mü’min zayıf mü’minden Allah katından daha sevimlidir” hadis-i şerifi gereği gençlerimizle sportif faaliyet olarak halı saha maçı yapmayı ve yüzmeyi de ihmal etmedik. Kitap olmadan kamp olmaz dedik ve gençliğin başucu kitaplarından Üstad Fethi Yeken’in “Müslüman Olmam Neyi Gerektirir” kitabını okuduk. Gündüz eğitimini takiben akşam yaptığımız film gösteriminin ardından film tahlili yaparak gençlerin sinemaya farklı bir pencereden bakmalarını arzu ettik. Çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalarla gençlerin çok yönlü birikimler elde etmesine yardımcı olduk.

Gençlerin, ekip ruhunu yakalamaları için çeşitli grup çalışmaları ve zihinsel aktivitelerle renklenen kampımız, yaptığımız satranç turnuvasının yanı sıra, çeşitli zeka soruları ve ibretli hikayelerle genç beyinleri doyurmaya niyetlendik aynı zamanda. Sünnetin hayatımızdaki yerini kavramak adına gençlerle günlük bir hadis-i şerif -Arapça metni ile birlikte- ve Resullulah (sav)’in günlük yaptığı duaları ezberledik hep beraber. Teknoloji afetine karşı farkındalık oluşturma adına gençlerden telefonlarını topladığımız kampımızda, gençleri tecvid, akaid, hadis ve âlimlerin özlü sözlerinden yaptığımız imtihanın ardından son gün yaptığımız piknik ve deniz etkinliği ile kampımızı sonlandırmış olduk.

Program sonunda yaptıkları değerlendirmelerde, kendilerini bekleyen büyük hedeflerin hayalini kurduklarını hissettiren gençlerle toplam 10 gün süren kampımız çok renkli, eğitici-öğretici ve aynı zamanda da eğlenceli geçti.

7 10 12 15 22 23 24 32 2 5

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik