İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Mavi Marmara Şehitlerimizi Anmak ve Kudüs’e Sahip Çıkmak İçin Taksim Tünelde Buluşuyoruz!

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan, Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu Gazze Özgürlük Filosu, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askeri güçlerinin hukuk dışı saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Bu saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 56’sı ağır yaralandı. Gazze’ye uyguladığı abluka ve ambargonun yanı sıra bugün İsrail, Filistinli gençleri sokak ortasında katletmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca hapsetmeye, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor. İsrailli yerleşimciler silahlandırılırken Müslüman Kudüs halkına yaşam hakkı tanınmıyor.

Küresel güçlerin kan gölüne çevirdiği Ortadoğu’ya ve Filistin’deki İsrail zulmüne bütün dünya göz yummuşken şimdi yeniden sesimizi yükseltmenin, İsrail’in yaptığı zulümleri hatırlamanın ve hatırlatmanın vakti. Şimdi Kudüs davasını unutmadığımızı haykırmanın vakti. Şimdi Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin vakti.

Şimdi Kudüs’e özgürlük için yürüyecek ve haykıracağız: Kudüs Müslümanların başkentidir! 31 Mayıs Perşembe, 19:00’da Taksim Tünel’de buluşuyoruz.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik