İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Ramazan Ayı Tebrik Mesajı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olmak olan bu Kur’an ayının; hepimizin hidayete erdiği, takvaya ulaştığı, kulluğa yöneldiği bir ay olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Yüce Allah’tan isteğimiz; Bu ayın kendimiz için temizlenmeye, arınmaya, nefsi ve şeytani ihtiraslardan kurtulmaya, bütün Müslüman kardeşlerimizin affına, kurtuluşuna ve zafere ulaşmalarına vesile olmasıdır.
Bu ay; yemek, uyku, ya da tatil ayı değildir. Bu ay; takva, kanaat, sabır, tevazu ve sükunet ayıdır.
“Ey Müslümanlar! “Büyük ve mübarek bir ayın gölgesi üzerinize düştü. Bu, içinde “bin aydan daha hayırlı olan KADİR GECESİ’nin bulunduğu bir aydır.”
“Bu ayda kim bir hayır işlerse, başka zamanlarda bir farzı yerine getiren kimse gibi sevap kazanır. Bir farzı eda eden de, başka aylarda yetmiş farzı yerine getirmiş gibi sevap alır.”
“Bu ay, sabır ayıdır. Sabrın karşılığı da cennettir. Bu ay, ihsan, yardım ve eşitlik ayıdır. Bu ay, mü’minin rızkının arttığı bir aydır. Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennemden kurtuluştur. Bu ayda her kim kölesinin (işçi ve hizmetçisinin) işini hafifletirse Allah onu affeder ve Cehennemden uzak tutar. (Münziri, et-terğib vet’terhib)
Çağrımız; mübarek Ramazan ayında herkesin yoğun bir programa yönelmesi, ihmalkarlık ve gevşeklik musibetinden kurtularak, ibadete, Kuran’a, oruca odaklanması, İslam ümmetine yaşlı gözler ve üzüntülü bir kalple dua etmesidir.
“(Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.” (Furkan, 77)
Yüce Allah bizi bu ayın bereketinden mahrum etmesin. (Amin)

Recep Songül
Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı

Ramazan Tebrik-Recep Songül

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik