İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Savaşın Mağdur Çocukları Konferansına Davet

İstanbul | Davet ve Kardeşlik Vakfı 5 Şubat 2017 Pazar günü saat 14.00’da Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde İslam Dünyası STK’lar Birliği Genel Sekreteri Av. Ali Kurt’un konuşmacı olacağı “Savaşın Mağdur Çocukları” adlı konferans düzenleyecektir. Konferansta; Kur’an-ı Kerim tilaveti, Kısa film gösterimi, ezgi ve şiir dinletisi, çocukların kapanış duası ve resim sergisi de olacaktır.

Davet ve kardeşlik vakfı başkanı Dr. Maruf Çelik, yaptığı açıklamada “Çocuklar, İslam dininde ‘emanet’ olarak nitelendirilen, sürekli korunmaya muhtaç bir nimettir. Savaşlarda dahi onlara zarar verilmemesi emredilmiştir. Rabbimizin bu masum nimeti, Müslümanların güçlü olduğu dönemlerde her zaman titizlikle muhafaza edilmiştir. Ancak bugünün dünyasında binlerce çocuk vahşice katlediliyor, annesiz ve babasız bırakılıyor. Beton yığınları altından çıkarılan çocuk cesetleri; ayağını, elini, gözünü kaybeden çocuklar ve insanlıktan uzak bir o kadar manzara… Siz değerli halkımızın katılımı ile gerçekleştireceğimiz ‘Savaşın Mağdur Çocukları’ adlı konferans ile mazlumların sesi olmaya niyetliyiz! Aylan bebek, Beton yığını altında kalmış çocuklar ve 15 Temmuz ruhu sizi bekliyor” dedi.

“Sesimi kestiler, hayallerime darbe vurdular ve beni öldürdüler, Allah’ım!” diyen çocukların sesi olmak için siz değerli halkımızı 5 Şubat Pazar günü Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’ne bekliyoruz.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik