İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

“Şer-i İlimler ve Davetçi Eğitimi” Kampı İstanbul’da Gerçekleştirildi

Birinci İlim Kampı Açılış Programıyla Başladı

Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın organize ettiği, Filistin Dışındaki Âlimler Heyeti Derneği’nin ev sahipliği yaptığı, Nida Yayıncılık, Hikmet Bilim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ve eş-Şerif Akademi (Alsahreef Acedemy)’nin de desteklediği farklı şehirlerden gelen aralarında Üniversite ve medrese öğrencilerinin bulunduğu kız-erkek 100 kişilik öğrenci grubuna İstanbul’da 15 günlük “ŞER-İ İLİMLER VE DAVETÇİ EĞİTİMİ KAMPI” düzenlendi. Kamp, Filistin Dışındaki Âlimler Heyeti Derneği Başkanı Dr. Newwaf et-Tekruri ve Davet ve Kardeşlik Vakfı başkanı Recep Songül’ün konuşmalarını gerçekleştirdiği açılış programı ile başladı.

Kamp Bütün Yönleriyle Dolu Dolu Geçti

Mısır, Suriye, Filistin, Irak, Ürdün, Yemen ve Türkiye’deki birçok âlimin de ders yaptığı kampta Kur’an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kişisel Gelişim, Kitap Analizleri, Yarışmalar, Davet Fıkhı vb. dersler yapıldı. Derslerin yanı sıra sosyal etkinlik olarak öğrenciler arasında masa tenisi, futbol ve yüzme gibi spor müsabakaları düzenlendi. Ayasofya, Sultanahmet, Fatih Camii ve Topkapı Sarayı’nın içinde bulunduğu İstanbul’un tarihi mekânları gezildi. Ayrıca 120’yi aşkın tarihi mekânın maketini barındıran Miniatürk’e ve çeşitli kitapçılara geziler düzenlendi. İstanbul Boğazı’nı yakından görmek ve tarihi mekânları seyretmek için de vapurla boğaz turu yapıldı.

Program süresince sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazından sonra öğrencilerin sunduğu kısa dersler gerçekleştirildi. Program süresince İsra Suresi ve İmam Nevevi’nin Kırk Hadis adlı kitabının ezberleri gerçekleştirildi. Ayrıca “Filistin Hakkında Yanılgılar” kitabı okunup analizi yapıldı.

Dünyanın Birçok Ülkesinden Âlimler Seminer Verdi

Programda Dr. Ahmed SNOBER “Hadis Usulü”, Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe el-HATİB “Kur’an Anlayışımız” ve “Hadis Usulü ve Hadis Kaynakları”, Dr. Usame el-HAMEVİ “İslam’da Evlilik”, Abdulvahab ZEYDANİ “İlmin Fazileti ve Hilm”, Dr. Muhlis BERZEK “Takva’yı Yaşamak”, Dr. Abdulmuiz HIREZ “İslam’da Katl (Öldürme)”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa et-TEMİMİ “Kur’an İlimleri”, Dr. İmamüddin REŞİD “Öncelikli Meseleler Fıkhı”, Prof. Dr. Abdulhalık ŞERİF “Fıkıh Usulü”, Şeyh Muhammed SADIK “İslam Akidesi” ve “İslam Fırkaları”, Dr. Vecdin ĞÜNEYM “İslam Akidesinde Tevhid”, Dr. Maruf ÇELİK “Düşünce Temellerimiz” ve “Ümmet ve Milliyetçilik”, Dr. Atiyye ADLAN “Siyaset Fıkhı”, Amir Ebu Selame “Mezheplerin Karşılaştırılması”, Dr. Mahmud LEMLUM “Kalplerin Yolu”, Dr. Cemal ABDULSETTAR “İslam’a Davet Fıkhı”, Prof. Dr. Abdürrahim ABDULLAH “Davetin Gölgesinde”, Şeyh Hüseyin el-AVAVEDE “İmanın Artması ve Sebat”, Dr. Sa’d KUBEYSİ “İhtilaflı Meseleler Fıkhı”, Newwaf et-TEKRURİ “Filistin Duruşumuz”, Dr. Emira HALİFE ve Eğitimci Muharrem GÜNEŞ “Filistin Direnişimiz” derslerini/sohbetlerini/konferanslarını gerçekleştirdi.

12 Farklı Ülkeden Katılımcının olduğu “ÜMMETİN COĞRAFYASI” Paneli düzenlendi

Filistin, Suriye, Mısır, Somali, Moritanya, Yemen, Afganistan, Tacikistan, Azerbaycan, Makedonya, Sudan ve Türkiye’den toplam 12 farklı ülkeden katılımcının katıldığı “ÜMMET COĞRAFYAMIZ” Paneli düzenlendi. Panelde katılımcılar kendi ülkeleri hakkında genel bilgilendirme ve ülkelerindeki Müslümanların son durumlarını anlattılar. Ayrıca katılımcıların ortak olarak söylediği “Allah için Kardeşiz” mesajı seslendirildi.

Bütün Öğrencilerin Katılımıyla İki Ayrı Çalıştay Düzenlendi

Birinci Çalıştayda; İlim, Davet, Müslümanların Problemleri, Filistin, Öncelikler ve Dil-Tercüme konularından oluşurken ikinci çalıştayda ise Eğitim Eksikliği, Tefrika-Parçalanmışlık, Ekonomik Sorunlar ve Bağımlılık-Zaruret konuları üzerinde düşünen ilim talebeleri sorunlar ve çözümler hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

İstanbul Birinci İlim Kampı Dereceye Giren Öğrencilere Ödüllerin Verildiği Kapanış Programıyla Son Buldu

15 gün süren kamp, kapanış programında 5 dalda (İsra Suresinin Ezberi, 40 Hadis Ezberi, Kitap Özeti, Genel Derslerden Yazılı Sınav, Programlarda Aktif Öğrenciler) toplam 25 kişiye verilecek ödüllerin dereceye giren öğrencilere verilmesiyle son buldu. Ayrıca programa katılan bütün ilim talebelerine sertifika verildi.

Kapanış programında Bahçelievler Milli Eğitim müdürü Sayın Emin ÇIKRIKÇI, Bahçelievler Belediye başkan Yardımcısı, Program koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe el-HATİB ve Dr. Newwaf et-TEKRURİ, Programın önemi bu ve benzeri programların artması için gayret gösterilmesi gerektiği, bu yıl ilki yapılan İlim Kampı’nın her yıl sistemli bir şekilde düzenlemesi için gerekli tüm çalışmaların başlatılacağını dile getirdiler.

 

Foto galeri için Tıklayınız

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik