Vakfımızın Siverek Temsilciliği SİVEREK-DER’in daveti üzerine bölgenin tanınmış âlimlerinden vakfımızın mütevelli heyet üyesi Salih TURGUT hocamız temsilcilik merkezinde “Faiz ve Faizin Ticari Hayatımıza Etkileri” konulu bir seminer verdi. Seminere katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Seminer; Salih Turgut hocamız: “Kur’an ve Sünnet temelinde faizin haramlığı, en büyük günahlardan birisi olduğunu ve hatta İmam-ı Malik’in görüşüne göre en büyük günah olduğunu dile getirdi. Kur’an-ı Kerim’de hiçbir günahın “Allah’a ve Resulüne savaş açmakla” nitelendirilmediğini belirten Salih hocamız, faizin ticari hayatta her ne kadar kısa vadede kazandırdığı düşünülse de uzun vadede hep kaybettirdiğini örneklerle açıkladı. Çünkü Allah-u Teâla Kur’an’da faizli alışverişten bereketi kaldırdığını buyurmaktadır” dedi.
Bu minvalde devam eden seminerin sonunda Salih Turgut hocamız, katılımcıların sorularını cevaplayarak merak ettikleri konularda aydınlatıcı bilgiler verdi. Seminer Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi.