Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilciliği SİVEREK-DER 15 Temmuz Şehitlerinin uğruna canlarını feda ettikleri yüce davayı unutturmama, bu yüce davayı gençlerimizin anılarına ve ruhlarına nakşetme ve uğruna can verecek kadar özgürlük sevdalısı, durağan olmayan hareketli bir nesil yetiştirme adına liseli gençler arasında 13 Aralık 2016 tarihinde 15 liseden öğrencilerin katılımıyla liseler arası “15 Temmuz Şehitler koşusu” düzenledi.

Koşu yarışmasında 1. Olan koşucuya tam altın, 2. Olan koşucuya yarım altın, 3. Olan koşucuya çeyrek altın ödül olarak verilecek. Ödüller 2017 Ocak ayında Gençlik Merkezinde düzenlenecek bir törenle verilecektir.
Koşu 15 liseden 80 öğrencinin katılımıyla Siverek Mehmetçik ilköğretim okulu önünde saat 10.00’da başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde son buldu. Coşkulu bir kalabalık tarafından desteklenen koşucular büyük bir coşkuyla yarışmayı bitirdi. Dereceye giren öğrencilere Madalya ve plaket takdim edildi.
Koşu yarışmasında birinciliği Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesinden Bünyamin CAŞKA alırken, ikinciliği M. Kemal Lisesi’nden Hakan ÜNLÜ, Üçüncülüğü de Karacadağ Anadolu Lisesi’nden Mazlum KARACA aldı.