Muhammed Halid Avame, Muhammed Riyad Akad ve Abdurrahman Taşbilek’ten oluşan heyet Suriye’nin Guta bölgesi hakkında bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdiler. Toplantıda vakıf genel başkanımız sn. Recep Songül ve vakıf müdürümüz sn. Muharrem Güneş hazır bulundular. Önemli bilgilerin paylaşıldığı ziyarette şu konular gündeme geldi;

Ziyarete gelen heyet, 10 kurumu içinde barındıran etkin bir sosyal kuruluşunu yönetiyorlar. 1960’lı yıllarda kurulan önemli ve kurumsal bir müessese kimliğine sahip olan kuruluş Rehabilitasyon, engelli desteği, yetim desteği gibi çalışmaları devam etmektedir. Şu anda Suriye’de bodrumlarda çalışmalarına devam ediyorlar. Besicilik ve ürün üretim ile karaborsaya karşı duruyorlar. Guta ’da Davet Fakültesi kurulmuş, kendi imkânlarıyla eğitim, davet vb. çalışmalar yürütülüyor. Eczane ve sağlık merkezi açıyorlar. Burada 16000 yetim ve 4000’i aşkın yaralı bulunmaktadır. Bölgeye temel gıda maddeleri girmiyor varsa da çok yüksek fiyatlardan satılıyor. Örneğin; şekerin kilogram fiyatı 30 TL’dir.

Bölgeye dışarıdan ayni yardımın ulaşamadığını ancak nakit olarak yardım yapılabileceğini bildirdiler.

Guta, Suriye’de ehli sünnetin kalesi ve devrimin ilk fitilinin tutuşturulduğu bir bölge olduğu, rejimin kalesi olan Şam’a yakın olduğu için sıkıntının en şiddetli yaşandığı, bombardımansız günü olmayan, Stratejik önemi büyük ve 500 bin nüfuslu bir yerdir. Âlimleri ve direnişi koordinasyonu ile özel bir yer ayrıca direnişin en sağlam ve itidalli yürüdüğü  bölge olan Guta kardeşlerinden yardım bekliyor.