Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, ülkenin etkinliğini önlemek ve güçsüzleştirmek için terörün maşa olarak kullanıldığını belirterek, “Teröre arka çıkanlar, teröristleri destekleyenler, emperyalist sömürgeci güçlerin maşası olan hainlerdir. Düşmanlarımız Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı algısını oluşturmak, ülkemizi karalamak ve parçalamak istemektedirler. “dedi.

Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Davet ve Kardeşlik Vakfı, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, Safa Vakfı, ASKON gibi TGTV üyesi sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Ensar Vakfı’nın Süleymaniye’deki merkezinde “TERÖRÜ TELİN ETMEK İÇİN” düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Burada katılımcılar adına konuşan TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut, Ankara, İstanbul, Paris, Brüksel ve Pakistan’da düzenlenen terör saldırılarında masum insanların katledildiğini söyledi. Terörün insanlığın ortak düşmanı olduğuna dikkati çeken Akbulut, “Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidirler. Milletimizi yıldıramayacaklar, milletimize boyun eğdiremeyecekler. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmekteyiz. Milletimiz birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sürdürecektir. Ülkemizdeki terör faaliyetleri iç dinamiklerden kaynaklanmamaktadır.” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada yükselen bir değer olduğunu kaydeden Akbulut, terörle, dış düşmanların Türkiye’ye diz çöktürmek, çelme takmak istediğine vurgu yaptı.

Akbulut, batılı ülkelerin teröre olan duyarsızlığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Millet olarak biz bu oyunun farkındayız. İslam dünyası tekrar parçalanarak dizayn edilmek istenmektedir. Ülkemizin etkinliğini önlemek, güçsüzleştirmek için terör maşa olarak kullanılmaktadır. Teröre arka çıkanlar, teröristleri destekleyenler, emperyalist sömürgeci güçlerin maşası olan hainlerdir. Düşmanlarımız Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı algısını oluşturmak, ülkemizi karalamak ve parçalamak istemektedirler. Devletimize ve milletimize yapılmak istenen bu algı operasyonlarına karşı duyarlı ve uyanık olmamız gerekmektedir. Ülkemizde huzuru bozmaya, barışı yok etmeye çalışanlara sesleniyoruz. Tuzaklarınız bozulacaktır, hesaplarınız asla tutmayacaktır. Bütün oyunlarınız ifşa olmuştur. Sivil kurumlar olarak terörü ve teröre destek olanları lanetliyoruz. Devletimizin teröre karşı hassasiyetle yürüttüğü mücadeleyi destekliyor. Şehitlerimize rahmet diliyoruz.”

Karaman’daki istismar iddialarına da değinen Akbulut, “Yargıya intikal etmiş bir olay dolayısıyla içinde bulunduğumuz kuruma karşı da algı operasyonu yapılmaktadır. Bir şahsın suçu dolayısıyla bir kurumun karalanması asla kabul edilemez. Hukukun temel prensiplerine göre suç ve ceza şahsidir. Her suçlu yaptığının cezasını çeker. Söz konusu menfur olay bahane edilerek Ensar Vakfı’na yönelik yapılan kara propagandayı da kınamaktayız.” ifadelerini kullandı.