Viranşehir Öğrenci Derneği 08.04.2017 tarihinde 2056 öğrencinin katılımıyla düzenlemiş olduğu “Temel Dini Bilgiler Sınavı’na” muhteşem bir ödül gecesi ile Viranşehir gündemine damga vurdu.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen programa Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. İlhan Erkan, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, Okul Müdürleri, STK Başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu Programa sözlerin en güzeli ve en doğrusu olan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlandı. Kur’an tilavetinin hemen ardından Viranşehir Öğrenci Derneği Başkanı Çetin Gören selamlama ve açılış konuşması yaptı. Başkan Gören konuşmasında “Düzenlediğimiz yarışma bizim için amaç değil araçtır, öğrencilerimize düzenlediğimiz bu yarışmayla okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduklarını anlamalarına yardımcı olmak ve temel dini bilgileri hayatlarında tatbik etmelerine yardımcı olmak ise bizim asıl amacımızdır. Bundan dolayı bu yarışmanın kaybedeni yoktur herkes kitabı okuduğu oranda kazanmıştır.” Dernek olarak ilkokul 1. Sınıftan Üniversite son sınıfa kadar tüm öğrenciler ile ilgilendiklerini, öğrencilere maddi ve manevi her türlü desteği ellerinden geldiğince yaptığını belirtti.

Başkan Gören’in konuşmasının akabinde Dernek çalışmalarını gösteren bir sinevizyon gösterisi, Şiir, Skeçler ve Viranşehir dilinden Resûlullah adlı bir gösteri yapıldı.

Gösterilerden sonra ödül törenine geçildi. Ortaokul ve Lise kategorisinde ilk 15’e giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödüller Lise ve Ortaokul kategorilerinde ayrı ayrı dağıtıldı. Dereceye giren öğrencilere Bilgisayarlar, Yarım altınlar, Tabletler ve bisikletler dağıtıldı.

Ödül töreninde 1.lere ödüllerini Viranşehir Kaymakamı Ömer ÇİMŞİT takdim etti. Ödülü vermeden önce bir konuşma yapan Kaymakam Çimşit “Öncelikle bu geceyi organize eden Viranşehir Öğrenci Derneğine çok teşekkür ederim. Çocuklarımızın eğitiminde iş yalnızca Milli Eğitimde değildir, Temennin odur ki onlara hem ilmi hem de manevi eğitimi vermek için Milli Eğitime destek olacak Viranşehir Öğrenci Derneği gibi kurumların çoğalmasıdır. Anne ve Babalar olarak onlara yardımcı olalım. Viranşehir büyük bir aile ve ben böyle büyük bir ailenin mensubu olduğum için gurur duyuyorum. Çocuklarımızın geleceği için eğitimine özellikle önem verelim” dedi.

Dağıtılan Ödüllerden sonra Ödül Gecesine katılım gösteren herkese teşekkür edilerek program sona erdi.