Viranşehir’in büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Viranşehir Derneği “Dün Halepçe, Bugün Halep” konulu bir konferans düzenledi. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konferansa Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Bilen, STK Temsilcileri, Muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sözlerin en güzeli ve en doğrusu olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Halepçe ve Halep katliamını belgelendiren sinevizyon gösterileri ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Viranşehir Derneğ’i Başkan Yardımcısı Şehmus GÖL, 29 yıl önce Halepçe’de yaşanan katliama vurgu yaparak 29 yıl sonra aynı katliamın şimdi ise Halep’te yapıldığını vurguladı. Müslümanların kendi yurtlarında geçmişten günümüze dek zulme uğradıklarını ve bu durum karşısında dünya kamuoyunun sessiz kalsa da mazlumları unutmayacaklarını ve her zaman sahip çıkacaklarını dile getirerek programa katılan herkese teşekkür etti. Ardından Halepçe katliamının canlı tanığı olan Halepçe’ye kimyasal atıldığı sırada ailesiyle evlerinin bodrum katına sığınarak kurtulan Doç. Dr. Tarık Awrahim Halepçe’nin yaşadığı trajediyi anlattı. Awrahim Katliamda binlerce insanın hayatını kaybettiğinin yansıra binlercesininde kaybolduğunu, yurtlarını terkettiğini dile getirdi. Awrahim, Kimyasal bombayı Irak’a Hollandalı bir iş adamının sattığını ve bunların maalesef hiç değişmediğini vurguladı. Halepçe halkının dindar bir halk olduğunu özellikle vurgulayan Awrahim Halepçe’nin birçok kez katliama maruz kaldığını buna rağmen zulme asla boyun eğmediğini belirterek sözü başka bir mazlum coğrafyadan gelen Halepli Doç. Dr. İbrahim Ed-Dibo’ya bıraktı. Halep’te Esed, Rusya ve Şii milislerin yaptığı katliamları değinen Ed-Dibo Halep şehrinin eski ve yeni durumunu video ve fotoğraflarla gösterdikten sonra Müslümanların birlik olmaları halinde bu zulümlerin biteceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından konferans sona erdi.