Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde gençler ilçenin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu  Viranşehir Derneği’nin öncülüğünde Kudüs için koştu. Viranşehir Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Asımın Nesli” Projesi kapsamında ilçede büyük bir katılım ile Kudüs temalı koşu yarışması düzenlendi. Yaklaşık 350 kişinin Kudüs’ün özgürlüğü için koştuğu koşu yarışması ilçede renkli görüntülere sahne oldu.

Çoğunluğunu 14-29 yaş aralığındaki gençlerin oluşturduğu koşu yarışmasına katılan gençler arasında zorlu bir yarışma yaşandı.

Koşu yarışmasından önce kısa bir konuşma yapan Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş “Kudüs temalı koşu yarışmamızın ilçemizde Kudüs için çarpan yüreklere bir farkındalık oluşturmasını ümit ediyoruz. Kudüs bizim için her zaman öncelikli ve önemli bir gündem olmuştur. İsraillin zulmü ve işgali altında bulunan Kudüs Peygamber Efendimizin (sav) Miraca çıktığı mübarek bir beldemizdir. Kudüs uyanan ve uyaran Müslümanlar sayesinde tekrar Müslümanların selametine geçecektir inşallah. Koşu yarışmamıza başlamadan önce tüm yarışmacıları Kudüs için koşacakları için teşekkür ediyor ve hepsine başarılar diliyorum.” dedi

Cumhuriyet meydanından startı verilen yarışma Yenişehir Mahallesinde bulunan Belediye Spor Kompleksinde sona erdi.

Yarışmada birinci olan Erkan Kurtak’a yarım altın ödülünü Viranşehir Öğrenci Derneği Başkanı Ali Güven, İkinci olan İdris Özyılmaz’a çeyrek altın ödülü AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin ve üçüncü olan Ahmet Edip Direk’e eşofman takımı Viranşehir Belediye Başkan yardımcısı Halaf Kete tarafından verildi.

Yaklaşık 1 saat süren program,ödül töreninden sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.