Davet ve Kardeşlik Vakfı Temsilciliği SİVEREK-DER tarafından düzenlenen “YÜRÜYEN KUR’AN HZ. MUHAMMED (SAV)” konferansına Siverekliler yoğun ilgi gösterdi. Saat 20.00’de başlayan konferansı Araştırmacı-Yazar Muhammed Özkılınç hocamız sundu. Programa Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri, Siverek-Der üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halil Özer’in sunuculuğunu yaptığı program Yakup Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Siverek-Der Başkanı Celal Koç, “İnsanlığın peygamberimizin mesajından gittikçe uzaklaştığını ve uzaklaştıkça çıkılmaz yollara girdiğini görüyoruz. İnsanlık O’nun yüce ahlakından uzaklaştığı oranda maddi ve manevi sıkıntılara, belalara ve tuzaklara maruz kalmaktadır. İnsanlık dinin çağrısından yüz çevirdiği için Kürdistan mahzun, Filistin viran, Suriye harabe ve daha ismini zikretmediğim diğer İslam ülkeleri biçare durumdadır. Allah’u Teâla’nın ‘Peygambere Uyun’ emrine uyulmadığı için insanların şiddetli bir cezaya çarptırılacağı bize bildirilmektedir. Toplumun yüzde 99’unu Müslüman ülkemizde gazetelerde, internette eğer Resulullah’a hakaretler yapılabiliyorsa, biz Müslümanlara büyük sorumluluklar düştüğünü bilmemiz gerekiyor” dedi.

Siverek-Der Başkanı Celal Koç’un açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise bir selamlama konuşması yaptı.

“Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V)” sunumuna başlayan Araştırmacı-Yazar Muhammed Özkılınç Hoca, oldukça etkili bir konuşma yaptı. Muhammed Özkılınç Hoca, Hz. Muhammed’in (sav) önderimiz ve örneğimiz olduğunu belirttikten sonra sahabelerinin O’nu nasıl örnek aldığını sahabelerin yaşamından kesitlerle anlattı; Sahabe, peygamberi nasıl örnek aldıysa aynı şekilde bizim de onlar gibi örnek almamız gerektiğini belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhammed Özkılınç’ın konuşmasının ardından bir ilahi seslendiren minik kız öğrenciler ile skeç düzenleyen minik erkek öğrenciler oldukça beğeni ve alkış aldı.”Koma Dilan Azad” grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından Siverek-Der’in öğrencileri arasında düzenlediği bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Milletvekili Kasım Gülpınar, Muhammed Özkılınç Hoca ile Siverek-Der yöneticileri tarafından verilmesinin ardından program sona erdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren programı çok sayıda katılımcı ayakta izledi.