Vakfımızın “Yılsonu Değerlendirme Toplantısı” 5 Aralık 2015 tarihinde Adana Temsilciliğimizin konferans salonunda, Merkez yönetim kurulu üyeleri, il-ilçe temsilcileri, mütevelli heyeti ve danışma kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Muhammed Özkılıç hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Toplantı programı, açılış konuşması için kürsüye davet edilen Vakıf başkanı Sn. Recep Songül’ün konuşması ile devam etti. Vakıf başkanı konuşmasında şu konulara değindi;

İslam ümmetinin geçirdiği bu zorlu süreçte bizim daha ciddi adımlar atmamız ve fedakârlıkta bulunmamız gerekir. Bize düşen önemli vazife küçük şeylerle değil, ümmetin tamamını ilgilendiren genel meselelere yoğunlaşmak ve önemli istişareler yapmaktır.

Doğu ve batıyı buluşturan bir kardeşlik hareketi anlayışını öne çıkarmamız gerekiyor.

Bizim temel prensiplerimiz bellidir. Bizim gayemiz Allah, yolumuz Cihattır. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeye hazırız.

Bizler dinimizi tebliğ konusunda çekimser olmamalıyız. Bildiğimiz bir ayet dahi olsa onu iletmekle mükellefiz. Zamanımız “ikra” , “tebliğ”, “amel” ve “uhuvvet” kültürünü yaşama ve yaşatma günüdür.

Bu toplantıyı düzenlememizdeki amacımız; Başarılarımızı ve eksikliklerimizi görüp, tartışıp, daha iyiyi yakalama yolunda gerekli adımları atmaktır.

Vakıf başkanının konuşması sonrası mütevelli heyet başkanı Dr. Maruf Çelik kürsüye çıkarak şöyle konuştu;

Hac süresi 77-78. ayetleri Biz Müslümanların vazife ve misyonunu en iyi açıklayan ayetlerdir.

“Ey iman edenler! Rükû edin, secde eden, Rabbinize ibadet edin ve hayır işleyin. Umulur ki kurtuluşa erersiniz.

Allah uğrunda gereği gibi cihad edin. O sizi seçti ve dinde sizin için bir güçlük kılmadı. Babanız İbrahim’in dininde (olduğu gibi). O, peygamberin sizin üzerinize şahit olması sizin de insanların üzerine şahit olmanız için sizi daha önce [5] de, bunda (Kur’an’da) da Müslümanlar olarak adlandırdı. Artık namazı kılın, zekâtı verin ve Allah’a dayanın. O sizin mevlanızdır (dostunuzdur). O ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır.”

Bizler sadece bir hayır kuruluşu veya sınırlı faaliyetler yürüten bir kurum da değiliz.

Fakat bizim davamız yeni bir ruhtur. Sizler bu davayı kuşanarak ölü bedenleri Kur’an ile canlandıracaksınız. Maddeciliğin karanlığını dağıtan bir ışık olacak, kutlu elçinin davetini haykıracak yeni bir ses olacaksınız.

Bu dava sahibi insanların ulaşması gereken idealdir. Bunu iddia eden kişilerin kendini bunun pratiği ile kıyaslaması gerekir. Bu ideali başarmanın ölçütü için sizlere 4 hususu hatırlatmak istiyorum

  1. Fehm; davayı doğru kavramamız
  2. İhlas ve samimiyetimiz.
  3. Örnekliğimiz
  4. Kurumsallık anlayışımız

Yapılan konuşmalar sonrasında toplantı gündemi için belirlenen konulara geçildi; Gündem, Yıllık faaliyet raporlarının sunumu, plan takviminde başarı ve uygulama oranlarının değerlendirilmesi, komisyon raporlarının değerlendirilmesi, yeni dönemde yapılacak çalışmalarda ulaşılmak istenen hedefler, hizmet içi eğitim programları, teklif ve önerilerin gündeme alınıp değerlendirilmesinin ardından soru ve cevap kısmının da tamamlanmasıyla toplantı sona erdi.