İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Şehadetinin 57’nci yıl dönümünde ‘Seyyid Kutub ve İslami Düşüncesine Etkileri’ sempozyumu düzenlendi

Şehadetinin 57’nci yıl dönümünde ‘Seyyid Kutub ve İslami Düşüncesine Etkileri’ sempozyumu düzenlendi
İslâm’a adanmış imtihanlarla dolu bir ömür geçiren Seyyid Kutub, şehadetinin 57. yıl dönümünde düzenlenen program ile anıldı. “Seyyid Kutub ve İslami Düşüncesine Etkileri” başlığı altında düzenlenen ve Seyyid Kutub’un Türkiye’deki İslami kesimin üzerindeki etkisi ile İslami düşünceye olan katkısını ele alan sempozyuma Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda İslami ve akademisyen katıldı.

İslam alimi ve eylem adamı Seyyid Kutub’un şehadetinin 57’nci yıldönümünde çeşitli düşünsel, siyasi ve medya kuruluşu tarafından İstanbul’da “Seyyid Kutub ve İslami Düşüncesine Etkileri” başlığı altında sempozyum düzenlendi.
Sempozyumu düzenleyen ve katılan kuruluşlar arasında; Davet ve Kardeşlik Vakfı, Dünya Düşünce ve Kültür Forumu, İnsan ve Medeniyet Vakfı, Siret Vakfı, Medeniyetler Vakfı, Ezder mezunlar derneği, Nahda Forumu vardı.

“Seyyid Kutub’un İslami Akımlar Üzerindeki Etkisi” başlığı altında Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanımız Dr. Maruf Çelik moderatörlüğündeki oturumda Konuşmacılar, Seyyid Kutub’un Türkiye’deki İslami kesimin üzerindeki etkisini, Seyyid Kutub’un prensiplerine olan bağlılığı ve İslami düşünceye olan katkısını ele alındı.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik