Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilciği AYDER’in bu hafta düzenlediği Salı Seminerini “Allah’a Adanmak” konusuyla Diyarbakır İl Müftüsü Sn. Burhan İŞLİYEN yaptı. Seminer; Yeniyol Polatlar arkasında bulunan Diyarbakır Davet ve Kardeşlik Vakfı Gençlik Merkezi’nde Yapıldı.

Sunuculuğunu Harun Çelik hocamızın yaptığı Seminer, Kur’an-ı Kerim tilavet ile başladı. Ardından Aydınlık yarınlar için Hak ve özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferzende LALE açılış ve selamlama konuşması yaptı. Yapılan selamlamadan sonra Kürsüye Diyarbakır il Müftüsü Sayın Burhan İŞLİYEN geldi. İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN’in konuşmasından satır başları;

-Allah’a Adanmış bir hayatın her anında ve durumunda bir ölçü vardır. Müslüman Nasıl yürür, nasıl yer, nasıl yatağına yatar, ne yapar… bu ölçülere dikkat etmesi gerekir.

– Allah’a Adanmış Mü’min’in sözü; işittik ve itaat ettik! Teslimiyeti üzerine olmalıdır.

– Hayatını Allah’a adamış birinin her zaman kendine bu soruları sorması gerekiyor; Müslüman oldum peki şimdi ne yapmam gerekiyor. Bu davaya nasıl faydalı olabilirim.

– Hayatımızı Allah’a adamamız gerekir. İslam’a her şeyimizle, tümüyle girmemiz gerekiyor. “İnsanlar iman ettim dedikten sonra sınanmadan bırakılacaklarını mı sanıyorlar!

– Sahabe’nin kanıyla sulanmış bu topraklarda ezan seslerinin susması çok acı ve düşündürücüdür.

-İhanet ve Yahudilik eşdeğerdir gibi konulara değindi.

Program, çiğköfte ikramıyla sona erdi.